Steve Jobs bu sefer başarılı olamadı...

Hayattayken büyük başarılara imza atan Jobs, ölümünden sonra ilk büyük başarısızlıkla karşı karşıya!

Bu kez olmadı!

Yeni "Steve Jobs" filmi, ABD'de pek de başarılı bir giriş yapamadı. Variety'nin söylediğine göre "Steve Jobs" filmi, ilk hafta sonunda 7.3 milyon dolar kazanmayı başarmıştı. Bu miktar da aynı hafta sonu yayınlanan filmlerin arasında yedinci sırayı almasını sağlarken, tahmin edilen 19 milyon doların çok altında kalıyor.

Walter Isaacson'ın 2011 yılındaki Jobs biyografisini temel alan ve Danny Boyle tarafından yönetilen film, Aaron Sorkin tarafından yazılmıştı ve başrolü Michael Fassbender üstlenmekteydi. Film, 9 Ekim hafta sonunda sadece New York ve Los Angeles'daki dört sinemada gösterildiği sırada başarılı bir çizgi tutturmuş ve bu yıl yayınlanan diğer filmlerden daha fazla gelir sağlayarak sinema başı 130.000 dolar miktarına ulaşmayı başarmıştı.

Apple CEO'su olarak Steve Jobs, ölümünün üzerinden geçen 4 yıla rağmen pek çok kişinin ilgisini çekmeye devam ediyor. Birkaç kitap, belgesel ve baş rolünü Ashton Kutcher'ın üstlendiği 2013 filminin konusu olan Jobs, pek çok kişi tarafından bir dahi olarak görülürken, diğerleri tarafından da zorlayıcı bir kişi olarak değerlendiriliyor. Belki de bu yüzden Hollywood'un Jobs'un hayatı ile ilgilenmesine şaşırmamak gerekiyor.

Film, eleştirmenler tarafından genellikle olumlu tepkiler alırken, gerçek hayat olaylarına sadık kalmadığı gerekçesi ile de tartışmalara sahne oluyor. Jobs'un bazı arkadaşları, filmin doğrulara yakın olmayışı sebebi ile şiddetli bir şekilde filmi eleştirmekteydi. Söylenenlere göre Jobs'un dul eşi Laurene Powell Jobs, filmi durdurmak için Sony Pictures ve Universal Pictures ile görüşmeler bile yaptı.

Variety'nin belirttiği üzere başrol olarak Fassbender oldukça iyi bir performans sergilemiş durumda ancak film, izleyici çekmek için gerekli gözüken büyük bir yıldıza sahip değil. Ayrıca Jobs'un zaten birkaç filmin konusu olmasından kaynaklı "bilinmeyen konu" olmaması da gelirin düşmesine sebep olabiliyor. Son olarak film, "The Martian" gibi eski filmlerin yanı sıra "The Last Witch Hunter" ve "Paranormal Activity: The Ghost Dimension" gibi yeni yayınlarla da rekabet etmeye çalışıyor...

Okuyucu Yorumları