Steve Jobs hakkında az bilinen 9 gerçek!

Steve Jobs hakkında çok bilinenleri değil, en az bilinenleri ve bilinmeyenleri bir araya getirdik!

Jobs hakkında az bilinenler!

Apple'ın yenilikçi ürünlerinin arkasında Steve Jobs'un olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak Jobs'un ölümü, birçok soruyu yanıtsız bıraktı. Jobs neden bu ürününü çok seviyordu? Jobs, nasıl Jobs oldu? İşte Jobs hakkında bazı bilinmeyen detaylar.

1. Çocukluğu

Steve Jobs, 24 Şubat 1955'de San Francisco, Kaliforniya'da doğdu. Clara ve Paul Jobs adındaki çift tarafından evlat edinilmişti. Paul, bir lazer şirketinde makinist, Clara ise bir muhasebeciydi. Jobs, yıllar sonra gerçek ailesini keşfetti. Joanne Simspon adındaki annesi bir patalog, babası Abdulfattah John Jandali ise bir Nevada kumarhanesinin yardımcı başkanıydı. Jobs, Simspon ile yakın kalmıştı.

Wozniak'ı kandırması...

Wozniak'ı kandırması...
Steve Jobs ve Steve Wozniak...

2. Okulu bıraktı

Jobs, aslında üniversite mezunu olmanın yakınından bile geçmedi. Cupertino'daki lisesinden mezun olduktan sonra Oregon'daki Reed College'da sadece bir sömestr kaldı. Jobs, ailesiyle arasındaki finansal sorun nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldı.

Jobs, 2005'de Standford Üniversitesi'ndeki ünlü konuşmasında bir yurt odasının olmadığını ve arkadaşlarının odasında yerde yattığını söylemişti.

3. Apple ortak kurucusuna Atari'deki iş hakkında yalan söyledi

Jobs'ın, Atari oyunu Breakout'un meydana gelmesinde rolü olduğunu çoğumuz bilmiyordur. Jobs'a ürün geliştirme için 750 dolar teklif edilmişti ve oyunun son tasarımındaki çiplerden eksiltilen her bir tanesi için 100 dolar fazla ödenecekti. Jobs, kendisine yardım etmesi için Steve Wozniak'ı aradı. Wozniak'ın yeteneği sayesinde Atari, Jobs'a 5.000 dolar ödül verdi. Jobs, bu paranın tümünü kendine sakladı ve Wozinak'a yardımı için 375 dolar verdi.

Evliliği, kardeşi...

Evliliği, kardeşi...
Steve Jobs ve eşi Laurene Jobs

4. Evliliği

Jobs, evliliğini ve ailesini herkesin gözünden saklamayı oldukça iyi başarmıştı. Ancak Palo Alto'daki evinde eşi Laurene ile beraber yaşıyordu. Laurene, Pennsylvania Üniversitesinde girişimcilik okumuş ve Stanford'da master yapmıştı. Jobs ile de bu sırada tanışmıştı. Jobs, bir toplantıya katılmaktan Laurene için vazgeçmişti.

5. Kardeşi ünlü bir yazardı

Jobs, ailesini ararken biyolojik kardeşi Mona Simspon'ı da keşfetti. Simpson'ı Anywhere But Here adındaki ünlü kitabından tanıyor olabilirsiniz. Kitap sonrasında Susan Sarandon ve Natalie Portman'ın başrollerini paylaştığı bir filme dönüşmüştü.

Ünlülerle ilişkisi, çocuğu...

Ünlülerle ilişkisi, çocuğu...
Jobs'ın Müzisyen Joan Baez ile bir süre ilişkisi olduğu biliniyor

6. Ünlülerle ilişkisi

The Second Coming of Steve Jobs adlı izinli kitaplardan birinde Jobs'un bir okul arkadaşı, Jobs'un bir dönem müzisyen Joan Baez ile beraber olduğunu söylüyor. Daha çok Bob Dylan ile yaşadığı aşk ile tanınan Baez, daha sonra bunu onaylamıştı. Aynı biyografiye göre Jobs, Diane Keaton ile de çıkmıştı.

7. İlk çocuğu

Jobs 23 yaşındayken kız arkadaşı Chris Ann Brennan ile çocuk sahibi olmuşlardı. 1978'de dünyaya gelen Lisa Brennan Jobs, tam Apple'ın ünlü olmaya başladığı zamanlarda doğmuştu. Jobs ve Sterile hiç evlenmemişti. Jobs, bir süre kısır olduğunu iddia etmiş ve baba olduğunu mahkemede reddetmişti. Ancak Jobs, eşi Laurene'den üç çocuk sahibi oldu.

Alternatif yaşam stili, mülkü...

Alternatif yaşam stili, mülkü...

8. Alternatif yaşam stili ve uyuşturucu kullanımı

Jobs, birkaç kez uyuşturucu deneyimi olduğunun işaretini vermişti. Jobs bunu "hayatımdaki en önemli üç deneyimden biri veya ikisi" diye isimlendirmişti. Jobs, asit ile olan deneyimlerinin Apple'ın tasarımlarını eşsiz hale getirmekte büyük rol oynadığını söylüyor.

9. Mülkü

Jobs, geçtiğimiz senenin sonunda Apple hisselerinden 5.5 milyon dolar elde etti. 2006'da Pixar'ın satışından 7 milyar dolar kazanan Jobs, Forbes dergisine göre 8.3 milyar dolarlık değeriyle dünyadaki en zegin 110. kişi.

Okuyucu Yorumları