Steve Jobs halen kazandırıyor

Apple, 1 yıl önce ölse de, hala Steve Jobs üzerinden para kazanıyor. Ama kendisi için değil!

Steve Jobs halen kazandırıyor

İlk kez Worldwide Developer's Conference 2012'de görücüye çıkan "Apple MacBook Pro with Retina" modeli, geçen yıl aramızdan ayrılan Steve Jobs'un özel tasarımlarından bir tanesiydi... Şimdiyse bu cihaz, "Jobs-infused" adı altında limitli bir şekilde açık arttırmaya çıkmaya hazırlanıyor.

Lazer teknolojisini günümüzde en iyi şekilde kullanan Undercover isimli firma tarafından retina taraması yapmasına imkan tanınan model, bilindik Apple logosou ve Jobs'un harika konuşmasından bir alıntıya sahip özel bir MacBook Pro.

1995 yılında Jobs tarafından yapılan konuşmada bulunanların özeti ise kısaca şöyle; "Büyüdüğünüz zaman size içerisinde bulunduğunuz dünyada nasıl yaşamanız gerektiği söylenir, bazı şeyleri çok zorlamamanız, ufak bir aile kurup, arada para biriktirmek suretiyle mutlu bir dünyanın kapılarını açmanız gerektiği öğütlenir. Bu fikirler pek tabi hayatımızı kısıtlamaktan ileriye gidemezler zira tüm dünyanın sizden çok daha zeki olmayan insanların yarattığı bir hayalden başka bir şey olmadığını gördüğünüz anda işler değişir. Bu dünyayı değiştirmek hepimizin elinde ve bir kez bu değişimi yapmayı öğrendiğiniz zaman artık o eski sizden eser kalmayacaktır."

Satılan bu özel üründen elde edilen gelir, "Get it Done" ve "Sellanapp" isimli yardım kurumlarına bağışlanacak. Apple için daha önce görülmemiş düzeyde limitli sayıda bulunan Jobs-infused McBook Pro'ların fiyatı da daha önce görülmemiş bir boyutta. Herhangi bir şekilde ayırtma imkanı bulunmayan cihaz, 9,500 Avro civarında bir fiyatla satışa başlayacak...

Okuyucu Yorumları