Steve Jobs'ın etkisi hala devam ediyor

Steve Jobs aramızdan ayrılalı 4 aydan fazla oldu... Ama aslında o hala aramızda!

Steve Jobs öldü; ama...

Steve Jobs hayatını kaybettiğinde takvimler 5 Ekim'i gösteriyordu. Yani aradan 4 aydan biraz daha uzun bir süre geçti. Bu sırada hayat devam ediyor, Apple hala dünyanın en önemli şirketlerinden biri, iPhone ve iPad'ler hala yok satıyor. Fakat bu sırada ilginç bir durum da ortaya çıktı. Steve Jobs yaşamını yitirse bile Jobs etkisi devam ediyor.

Steve Jobs'ı gündemde tutan ilk olay Walter Isaacson'ın kaleme aldığı biyografi olmuştu. Kitap Jobs'u uzun süre anmaya devam etmemize neden oldu. Ardından Steve Jobs'u tanıyanlar onunla ilgili anılarını paylaşmaya başladılar. Örneğin John Stanton, Jobs'ın sadece iPhone'lara özel bir kablosuz ağ kurmayı hayal ettiğini anlattı.

Ardından Jobs'ın ölüm döşeğinde baş ucunda Bill Gates'ten bir mektup olduğu haberi gündeme oturdu. Steve Jobs'ın ardından dev firmalar reklamlarda rock ve pop yıldızları yerine teknolojinin yıldızlarını taşımaya başladılar. Hatta Tayvanlı bir tablet PC üreticisi reklamlarında Steve Jobs'a benzeyen bir aktöre kanat takarak meleğe benzeten bir reklam bile yayınladı.

Tüm bunlar Steve Jobs'ın tüm dünyada ne kadar büyük bir etki bıraktığını gösteriyor.

Okuyucu Yorumları