Steve Jobs'ın tutmayan kehaneti...

Steve Jobs bu sefer tutturamadı: İşte Jobs'un iPhone rakipleri hakkında tutturamadığı tahmini...

Jobs baltayı taşa vurdu!

Apple ürünlerinin bu kadar başarılı olmasında Steve Jobs'ın payı çok büyük. Özellikle yükselmekte olan ve yeni oluşacak trendleri öngörmek gibi önemli bir yeteneğe sahip olan Jobs, bu sayede Apple ürünlerinin başarısında büyük rol oynuyor. Fakat kimse mükemmel olmadığı gibi Steve Jobs'ın da her öngörüsü gerçekleşmiyor.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında düzenlenen bir basın toplantısında Steve Jobs, iPhone'un rakipleri ile ilgili bir soru üzerine kimsenin Hummer tipi olarak nitelendirdiği devasa ekranlı cep telefonu satın almayacağını söylemişti. Yeni yapılan bir araştırmaya göre 4 inç ve üzeri ekrana sahip bu telefonların başarısız olacağını ön gören Jobs bu kez fena halde yanılmış durumda.

Büyük ekranların dev yükselişi...

Büyük ekranların dev yükselişi...
Galaxy S II, 4 inç'lik ekranıyla geliyor...

NPS'in yaptığı araştırmaya göre şu anda ABD'deki akıllı telefon pazarının %24'ü 4 inç ve üzeri bir ekrana sahip telefonlardan oluşuyor. Üstelik 3,4 inç ve altı ekrana sahip telefonların satışlarının azalması ile 4 inç ve üstü telefonlarda artış gözleniyor. Bu noktada tabii ki en büyük pay HTC EVO 4G, Motorola Droid X ve Samsung Galaxy S gibi telefonların yüksek satış rakamlarında.

En azından şu anda bu telefonlar iPhone'u tahtından indirmiş değil ama bu durumun değişmemesi için Steve Jobs'ın bir sonraki öngörüsünde biraz daha dikkatli olması gerekebilir.

Okuyucu Yorumları