"Steve Jobs kararı" belli oldu!

Steve Jobs'un "Android çalıntı; onu yok edeceğim" sözleri hakkındaki mahkeme kararı belli oldu!

"S. Jobs kararı" belli oldu!

Dünyanın en güçlü iki akıllı telefon üreticisi Samsung ve Apple, Kaliforniya'daki patent ihlali davasında birbirlerine karşı uzun süredir mücadele veriyorlar. Her iki şirket de jüriyi kendi istedikleri yönde ikna edecek kanıtlar peşinde koşuyorlar.

Yargıç Lucy Koh'un şu ana kadar verdiği kararlar az çok Apple'dan yana. Apple'ın Çin'deki faaliyetlerini gündeme almak konusunda Samsung'a izin veren yargıç, şirketin bu ülkedeki insan ve iş hakları sorunlarının tartışmaya açılmasını reddetti. Benzer şekilde Apple'ın eski CEO'su Steve Jobs'un Android aleyhine atıp tuttuğu ve biyografisini yazmış olan Walter Isaacson tarafından kayda alınan bir konuşma da delil olarak kabul edilmedi.

Bu konuşmada Jobs şöyle demişti: "Gerekirse son nefesime kadar çarpışıp Apple'ın bankadaki 40 milyar dolarının tamamını bu yanlışı düzeltmeye harcayacağım." [...] "Android'i yokedeceğim, çünkü bu ürün çalıntı. Gerekirse termonükleer savaş açacağım"

Yargıç Koh, "Bu davanın Steve Jobs hakkında olduğunu hiç düşünmüyorum" diyerek delilin jüriye sunulmaya uygun olmadığına karar verdi.

Okuyucu Yorumları