Steve Jobs'un garip gençlik yılları!

Jobs ile ilgili kitapta yazanlar, gençlik yıllarında ne kadar "garip" olduğunu gözler önüne seriyor!

Jobs'un garip düşünceleri!

Bazı insanlar için, işlerin istedikleri gibi gitmemesi, daha önceki hayatlarında yaptıklarının karşılığı bir ceza gibidir. Ancak Steve Jobs önceki hayatı hakkında konuşurken aklında ne vardı bunu söylemek güç. Bir zamanlar kız arkadaşı olan Chrisann Brennan'ın söylediğine göre, Jobs, ikinci dünya savaşında pilot olduğuna inanmakta imiş.

New York Post'un haberine göre, Brennan "The Bite in the Apple: A Memoir of My Life With Steve Jobs" isimli bir kitap çıkarmak üzere. Kitap içerisinde, adından da anlaşıldığı gibi, Brennan'ın Jobs ile birlikte geçirdiği zaman anlatılıyor.

Brennan'ın, Jobs ile birlikteliğinden 1978'de doğan Lisa adlı bir kızı var. Kızları olduğunda ikisi de 20'li yaşların başlarındaydı. Jobs, uzun süre Lisa'nin kendi kızı olduğunu reddetti ancak kitap bu konu üzerinde çok fazla durmuyor.

Kitapta yazana göre Jobs'un, önceki hayatında bir İkinci Dünya Savaşı uçak pilotu olduğuna dair güçlü bir hissi varmış. Hatta araba ile ilerlerken Brennan'a sıklıkla, direksiyonu kendine çekerek havalanma yönünde bir içgüdüye sahip olduğundan bahsediyormuş.

Gözüken o ki, Jobs'un 1940'lara olan ilgisi bu hislerle bitmiyor. Tommy Dorsey, Berry Goodman ve Count Basie tarafından çalınan müzikler favorileri konumdalar. Hatta Brennan'ın söylediğine göre Jobs, 1940'lardan biri gibi dans etmekteymiş.

Ve başarı gelince değişmeye başlayan bir Steve Jobs... İkinci sayfada...

Başarı gelince, Jobs da değişmiş...

Başarı gelince, Jobs da değişmiş...

Kitapta yazanlara göre Jobs, Apple başarılı olduktan sonra değişmeye başlamış. Bulaşıkları yıkamamaya ve restoran çalışanlarına kaba davranmaya başlayan Jobs, çok fazla kırışıklığa sahip olduğu için Brennan'ı da eleştirmeye başlamış.

29 Kasım'da piyasaya çıkacak olan kitaptan yayınlanan bir parçada ise Brennan, başarı ile düşünce yapısı değişen bir adamın hayatından ayrıntıları sunuyor. Tabii ki Brennan'ın Jobs ile lisede tanıştığı düşünülür ise çizilen bu portre, Apple'ın kurucusunun eski yılları hakkında kişisel bir görüş sunuyor.

Nihai olarak, birileri muhtemelen bu kitaptaki ayrıntıları Jobs'un daha sonra verdiği kararlar ile birleştirmeye çalışacaktır. Ancak tahminen Jobs, iyi, kötü ve çirkinin bir karışımıydı. Tıpkı bizlerin her biri gibi...

Okuyucu Yorumları