Steve Jobs'un "hayaleti" iş başında!

Tim Cook'un ucuz iPhone ve iPad denemelerinin arkasından aynı isim çıktı: Steve Jobs'un "hayaleti!"

Jobs'un "hayaleti" iş başında

Apple içinden sızan bilgilere göre Steve Jobs, iPad Mini'ye hiçbir zaman onay vermemiş. Ancak Jobs sonrasında Tim Cook'un, daha uygun fiyatlı ürünlerle büyük işler başarabileceklerini düşündüğü, iPad Mini'yi de özellikle piyasaya sürüldüğü söyleniyor. Steve Jobs'un, iPad mini'nin Apple'a yakışmayacağını ve Apple kullanıcılarının beğenisini kazanmayacağını savunduğu; fakat Tim Cook'un aynı görüşte olmadığı, ortaya çıkan sızıntılarla iyice netlik kazanmış durumda.

Tim Cook'un daha ucuz maliyetli ve düşük fiyatlı alternatif Apple ürünleri piyasaya sürmek istediği ancak Steve Jobs'un buna karşı çıktığı söylenirken Jobs'un ölümünden sonra Cook'un planını hayata geçirdiği, işe düşük fiyatlı ve küçük boyutlu bir iPad ile başladığı vurgulanıyor.

Yine de iPad mini'nin, başarılı olsa bile, Cook'un hayal ettiği büyük başarıyı yakalayamadığı sıklıkla dile getirilen bir gerçek. Ucuz iPhone denemesi olan iPhone 5C'nin de hayal kırıklığı yarattığını unutmamak lazım.

Cook şirket içinde büyük bir değişime gitmese de, Jobs döneminde asla göremeyeceğimiz cihazları piyasaya sürdüğü kesin. Ancak bu cihazların Cook'un beklediği kadar başarılı olamaması, bir kez daha "Jobs haklıymış" dedirtiyor. Bakalım Tim Cook kendi bildiği yolda devam mı edecek; yoksa Jobs'un "hayaleti" Apple'ı yönetmeye devam mı edecek...

Okuyucu Yorumları