Steve Jobs'un Mac OS'lu VAIO fikri

Steve Jobs'un seneler önce Sony'nin VAIO bilgisayarlarına göz koyduğunu biliyor muydunuz?

Jobs'un VAIO planları!

Sony'nin bir süredir elinden çıkaracağı söylenen, en sonunda gerçekten sattığı ortaya çıkan VAIO markası, çok daha farklı bir kadere sahip olabilirdi.

2011'de Japon gazeteci Nobuyuki Hayash'ın yaptığı bir röportajda eski Sony başkanı Kunitake Ando'nun VAIO hakkında söyledikleri ortaya çıktı. Nobi.com'un bazı bölümlerini yayınladığı röportajda Ando, 2001'de bir golf tatili sırasında "Steve Jobs ve bir başka Apple yöneticisinin golf parkurunun karşısında, ellerinde Mac OS'lu bir VAIO ile beklediklerini" anlattı.

Jobs, gerçekten de Sony'ye Mac OS X yüklü VAIO notebook'lar üretmeyi teklif etmişti. Bu, Apple'ın kendi işletim sistemini üçüncü parti donanım ürünlerine açmama prensibine son derece aykırıydı. Görünen o ki Jobs'un Sony ürünlerine olan sevgisi oldukça büyüktü.

Makaleye göre VAIO - Mac OS X ortaklığı daha başlamadan sona erdi. Ando, VAIO takımının notebook'ları Windows'a optimize etmek için çok zaman harcadıklarını, aynısını Apple'ın işletim sistemi için yapmak istemediklerini söyledi. Sony, Jobs'un fikrini kabul etseydi PC sektörü bugün belki de çok daha farklı bir şekilde olacaktı.

Okuyucu Yorumları