Steve Jobs'u çok kızdıran mühendis!

İlk iPhone'un geliştirilmesi sırasında Steve Jobs'un en çok kızdığı isim, belki de "oymuş"

Steve Jobs'u çok kızdırmış!

Apple'ın efsane lideri Steve Jobs'un hayatını yansıtan pek çok kitap yayınlandı; filmler çekildi. Hepsinde ortak olan nokta ise, Jobs'un ne kadar hırslı olduğunun görülmesi ve bu yüzden, yakınındaki kişileri bile kırabildiği gerçeğiydi. İşte bu durum, iPhone'un ortaya çıkışında da birebir yaşanmış. iPhone'un antenlerini geliştiren Andy Grignon'un anlattıkları, bu durumu kanıtlıyor.

İlk iPhone tanıtımına hazırlıklarının oldukça zorlu geçtiğini söyleyen Grigon, Jobs'un birkaç kez kendisine bağırdığını, "başarısız olmaları halinde bunun nedeninin kendisi olacağını" söylediğini iletiyor; zaman zaman hakarete varan sözleri duymak zorunda kaldığını söylüyor. Jobs'un üzerindeki baskısına değinen Grignon, provalarda her defasında farklı bir şeyin yolunda gitmediğini, bunun kendisi için hiç de iyi bir his olmadığını belirtmekten de kendini alıkoyamıyor...

Ancak tüm bu güçlüklerin ardından ilk iPhone'un tanıtımı ise hiçbir sorun olmadan gerçekleşti ve akıllı cep dünyası iPhone ile önemli yeniliklere kapısını açtı.

Okuyucu Yorumları