Steve Jobs'a 174 dolar borçları varmış!

Yıllar önce ölen Steve Jobs'un alması gereken 174 dolarlık borcun ilginç hikayesi...

Steve Jobs'a borçları varmış!

San Francisco'daki park görevlilerinin Steve Jobs'a 174 dolar borcu olduğunu biliyor musunuz? Ayrıca otopark görevlilerinin borcu bulunduğu tek isim Apple'ın birkaç yıl önce ölen ortak kurucusu da değil. PayPal ortak kurucusu ve Facebook yatırımcısı Peter Thiel'e 170 dolar, Napster ortak kurucusu ve Facebook'un ilk başkanı Sean Parker'a 320 dolar, Salesforce'dan Marc Benioff'a da 94 dolar borçları bulunmakta.

Listenin tepesinde ise, ironik bir şekilde, 510 dolar ile Uber CEO'Su Travis Kalanick yer alıyor.

Bu durumun ortaya çıkışının nedeni ise, San Francisco Municipal Transportation Agency (SFMTA) tarafından söylenene göre, alfabetik PDF listesinde bulunan 200.000 kişinin her birinin, ya ödemelerini fazla yapmaları ya da yanlışlıkla iki kez ödeme yapmaları.

Ayrıca listede bulunan bu ödemeler, 1 Ocak 1995'ten 30 Haziran 2012'ye kadar oldukça uzun bir dönemi içermekte. Tabii ki bu durum da neredeyse beş yıldır dünyada olmayan birinin listede bulunmasını açıklamakta.

SMFTA, araç sahipleri ile en azından bir kez mektup aracılığı ile iletişime geçmeye çalıştıklarını, ancak çeşitli sebeplerle bu isimlerin paralarını geri almak için otoriteler ile iletişime geçmediklerini söylüyor. SMFTA, bazı insanların neden iki kez ödeme yaptıklarını veya fazladan ödeme yaptıklarını bilmediğini de ekliyor. Ancak bu sorunun sebebi, SFMTA'nin pek de yeni olmayan internet sitesi olabilir. Park ödemeleri yıllardır internet sitesi üzerinden yapılabilmekte ancak bölgede yaşayanların söylediklerine göre internet sitesi "1995 yılında kalmış gibi" gözüküyor. Birkaç yıl öncesine kadar ödeme yapmaya çalışıldığında, "Ödeme Yap" tuşunun altında büyük bir uyarı çıkarak, sadece bir kez tıklamanız gerektiğini yoksa iki kez ödeme yapabileceğinizi söylemekteydi.

Bir diğer soru ise, 20 yıl öncesinden gelen borçların açıklanması için neden 12 yıl beklendiği. Sözcünün söylediğine göre bunu en son yaptıklarında 2004 yılıydı - on yıl önce (12 yıl, görevlilerin matematik ile ilgili bir sorunları var olabilir) - bu yüzden bir kez daha yapmanın vakti şimdi geldi.

Otoritenin belirttiğine göre, bundan sonra bu işlemin 10 yıl yerine her 2-3 yılda bir yapılması düşünülüyor. Parasını geri almak isteyen kişilerin de adlarının ve adreslerinin bulunduğu iki sayfalık bir form doldurmaları gerekiyor. Daha sonra ise 30 gün içerisinde geri ödeme çek aracılığı ile yapılıyor...

Okuyucu Yorumları