Steve Jobs'un Eşi Yatırımlara Devam Ediyor

Steve Jobs'un dul eşi Powell Jobs, "gazeteciliğe" yatırım yapmayı sürdüreceğini açıkladı.

Powell Jobs'dan yatırım kararı

Tahmini olarak 19 milyar dolar değerinde servetiyle dünyanın en zengin kadınlarından biri olan Laurene Powell Jobs, sahibi olduğu Emerson Collective şirketi ile teknoloji dünyasına ilişkin yatırımlarını sürdürüyor. Yatırımlarını yalnızca teknoloji haberleri ile de sınırlamayan Jobs, Emerson Collective şirketi ile özellikle insanların sahip olduğu tüm potansiyeliyle yaşayabilmeleri için fırsatlar yaratmaya adanmış bir kurum. En azından şirket, kendi hakkında bunu söylüyor.

Çalışmalarını eğitim, göçmenlik reformu, çevre, sağlık ve diğer sosyal girişimler üzerine yoğunlaştıran Emerson Collective ile kendi adına önemli işler yaptığını ortaya koyan Laurene Powell Jobs, son verdiği demeçle, bununla da sınırlı kalmayacağını açıkladı.

Son olarak The Athlantic, Pop-Up Magazine ve Axios dergilerine yatırımda bulunan Laurene Powell Jobs, verdiği demeçte, gazeteciliğin demokraside oynamaz bir yeri olduğunu düşündüğünü söylüyor. Dergilere ve gazeteciliğe yatırım yapmasının ana sebebi de bu: Zira Jobs'ın demokrasi konusunda endişeleri bulunuyor.

Steve Jobs'un dul eşi Powell Jobs, yaptığı yatırımlarla bu endişelerine son verebililir mi bilinmez, ancak bu tür gazete ve dergi yatırımcılığına soyunan ilk kişi olmadığı aşikar. Zira Amazon CEO'su Jeff Bezos'un The Washington Post'u 250 milyon dolara satın aldığı biliniyor. Öte yandan Time Magazine'in de sahibi Salesforce CEO'su Marc Benioff.

Okuyucu Yorumları