Steve Wozniak bildiğiniz gibi...

Apple'ın kurucusu Steve Wozniak, bakın bu kez hangi konuda Apple'a yüklendi...

Wozniak bildiğiniz gibi...

Konu ne olursa olsun ve hedefleri arasında kendi şirketi dahi olsa lafını sakınmayan Steve Wozniak, bu sefer de bulut bilişim (cloud computing) üzerinden Apple'ı eleştirdi.

Söz konusu teknolojinin sonunun "karanlık" olduğunu düşünen Wozniak, bulut bilişime milyon dolarlar yatıran şirketi Apple'ın yanlış karar verdiği görüşünde. Apple'ın online yedekleme ve depolama ürünü iCloud, şirketin iOS ve Mac OS X işletim sistemleri için büyük rol oynuyor.

Wozniak ise bu durumun, ileride "felakete" yol açacağını savunuyor: "Buluta bu kadar yatırım yapılması konusunda ciddi endişelerim var. Özellikle önümüzdeki 5 yıl içinde, bunun büyük sorunlar yaratacağını düşünüyorum."

Bulut bilişimin, kullanıcıların elinden sahiplik haklarını da büyük oranda aldığını belirten Wozniak, "Bu sistemde, aslında hiçbir şeyin sahibi değilsiniz. Bense o şeylerin gerçekten benim olduğunu hissetmek istiyorum." dedi.

Wozniak son olarak, çoğu insanda "evet, her şey bilgisayarımda ve gerçekten de benim." düşüncesi hakim olsa da "buluta ne kadar çok şey yüklersek, o ürünler üzerinde o denli kısıtlı özgürlüğe sahip olduğumuzu" söyleyerek sözlerini noktaladı.

Okuyucu Yorumları