Steve Wozniak yine Apple'a çattı

Apple efsanesi Wozniak'ın Apple hakkındaki sert eleştirileri, dinleyenleri fena şaşırttı!

Wozniak Apple'a fena salladı!

Apple'ın kurucularından "Woz" lakaplı Steve Wozniak, şirketin iPhone 5'e yaklaşımını eleştirdi ve Apple'ı "küstahlıkla" suçladı.

Güney Afrika çıkışlı teknoloji sitesi TechCentral'a röportaj veren Woz şöyle dedi: "Bir yanım keşke Apple bu kadar küstah olmasaydı ve 'meselenin bir biz farkındayız' havasına bürünmeseydi diyor. Keşke [Apple] daha fazla seçenek sunsaydı – [örneğin] iPhone'un küçük ve büyük modellerini piyasaya çıkarsaydı."

Apple'ı eleştirmekten hiçbir zaman çekinmeyen Woz, Android cihazlarına saygı duyduğunu ve sahip olduğunu da açık açık söylüyor.

Woz konuşmasına şöyle devam ediyor: "Bence Apple 'her şeye sadece başparmağınızı kullanarak erişebilirsiniz' diyerek kendini kandırıyor. Geniş ekran kullananlar arasında kimsenin sorun yaşadığını görmedim... Ama Apple bunu savunma amaçlı bir hareket gibi kullanıyor, çünkü diğer bütün şirketlerin geniş ekran kullandığını biliyor."

Steve Wozniak, 1976 yılında Hewlett Packard'daki işinden ayrılarak Steve Jobs ile beraber Apple'ı kurmuştu. Apple I ve Apple II bilgisayarlarının mucidi olan Wozniak, bu buluşları ile kişisel bilgisayar devrimine büyük katkıda bulunmuştu. Woz artık Apple için çalışmıyor ama halen şirketin hissedarları arasında.

Okuyucu Yorumları