Steve Wozniak'ın yeni "Atom bombası"

Apple efsanesi Wozniak, dünyayı tehdit eden bu büyük tehlikeyi "yeni atom bombası" olarak görüyor!

Wozniak'ın "Atom bombası"

Apple ortak kurucusu Steve Wozniak, siber saldırıların, korku ve paranoya yayma ve sundukları tehdit anlamında modern atom bombaları olduğunu söyledi. Wozniak bu yorumunu, Avustralya'da yayınlanan haber programı Lateline'da konuşurken yaptı.

Wozniak, gençlik zamanlarındaki Soğuk Savaş anılarını hatırladığını ve sürekli olarak atom bombası korkusu ile yaşadıklarını, okuldan eve geldiklerinde test olarak her köşede sirenlerin çaldığını söyledi. O zamanlarda en büyük korkunun atom bombası olduğunu tekrar belirtirken, bugünlerdeki en büyük korkunun siber saldırılar olduğunu iddia etti.

Ülkelerin önemli sistemlerinin zarar görmesini amaçlayan siber saldırı tehdidi, gerçekten de ciddi bir risk oluşturuyor. Röportaj sırasında Wozniak, artık mahremiyetin ortadan kalktığı bir noktada bulunduğumuzu, siber kaos tehlikesinin sürekli olarak arttığını söyledi.

Yapay zeka konusunda da konuşan Wozniak, şu anda bir şeyleri "yapay zeka" olarak tanımlamak için çok erken olduğunu düşünüyor ve gerçekten düşünebilen bir yapay zekanın çok uzakta olduğunu iddia ediyor. Hatta Wozniak, yapay zekaların insanlardan ayırt edilemez seviyeye gelmeleri için en azından 200 yıl daha geçmesi gerektiğini belirtiyor...

Okuyucu Yorumları