Steve Wozniak'tan kulaklık girişsiz iPhone 7 yorumu!

Alıştığımız kulaklık girişini sunmayacağı söylenen iPhone 7 için, Steve Wozniak'tan ilginç yorumlar geldi...

Wozniak'tan iPhone 7 yorumu!

Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, kulaklık girişinin iPhone 7'den kaldırılacak olmasıyla ilgili yorumlarını paylaştı.

The Australian Financial Review'a konuşan Wozniak, "iPhone 7'nin kulaklık girişinin olmaması, bence çok kişiyi sinir edecek" dedi. 1985'te Apple'dan ayrılan, Apple'dan halen maaş alsa da, Fusion-io'da "Şef bilim adamı" olarak çalışan Wozniak, kulaklık girişinin kaldırılması ve onun yerini dolduracak teknoloji olarak Bluetooth'un gösterilmesini şöyle eleştirdi:

"Ben Bluetooth'u kullanmazdım... Kablosuzu sevmiyorum. Müzikleri takabildiğim veya Bluetooth'tan faydalanabildiğim otomobillerim var ancak Bluetooth, aynı müzikte yavan kalıyor."

Bluetooth'un daha yüksek bant genişliği ve ses kalitesi sunacak biçimde geliştirilmesinin gerektiğini düşünen Wozniak, teknolojinin Ligtning adaptörleriyle dolaşmak istemeyen, iyi kulaklıklara sahip olan kullanıcılara yönelik iyi bir alternatif haline gelmesi için, daha yüksek bir ses kalitesi sunmasının şart olduğunu söyledi.

Apple'ın popüler USB-C bağlantı portuna geçiş yapması gerektiğini de söyleyen Wozniak, USB-C'nin Nexus 5X'ini "daha üst seviyeye taşıdığını" söyledi ancak bunun için açık bir neden göstermedi.

Yeni iPhone'ların 5 Eylül'de tanıtılması bekleniyor. Dolayısıyla Wozniak'ın kulaklıksız iPhone 7'ler yüzünden ne kadar çılgına döndüğünü görmek için çok fazla beklemeniz gerekmeyecek.

Okuyucu Yorumları