Steve Wozniak'tan samimi açıklamalar!

Apple efsanesi Wozniak'tan sürücüsüz otomobiller, Apple Watch ve fazlası hakkında samimi yorumlar...

Wozniak yine döktürdü!

Apple'ın ortak kurucusu Steve Wozniak, Tesla'nın yeni Autopilot özelliği ile sürüş deneyimini "büyüleyici bir deneyimdi... Disneyland'de olmak gibi" cümlesiyle tanımlıyor. Wozniak, aracın sürüş kararlarını alması hissinin muhteşem olduğunu belirtirken, kendini sürme teknolojisinin geleceğin en önemli teknolojilerinden biri olduğunu düşündüğünü açıkça belirtiyor.

Wozniak'ın Gartner Symposium/ITxpo'da yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Gelecekte, kendini süren arabalar insanların neden olduğu problemlere son verecek. Yapay zekaya sahip olacaklar. Hız limitlerini, kırmızı ışıkları ve karşıdan karşıya geçen insanları ve hatta bütün engelleri görecekler. 20 yıl içerisinde, Disneyland'deki küçük çocuklar hariç hiçbir insan sürücüye izin verilmeyecek."

Wozniak'ın söylediğine göre, önümüzdeki beş yıl içerisinde herkes, bir çeşit kendini sürme veya destek sistemine sahip bir araca sahip olacak. Bu da daha az kazaya yol açacağı için sigorta firmaları için finansal sorunlar yaratabilir. Ancak kendisine bu araçların hack'lenme ihtimalleri sorulduğunda, bu tehlikenin sigorta endüstrisinin yeni bir görev edinmesini sağlayabileceğini söylüyor. Wozniak'a göre günümüzde hemen her yazılımda bulunanlar gibi var olma ihtimali bulunan yazılımsal sorunlar da fazladan sistemler ile çözülecek.

Drone ile teslimat akımı ise Wozniak'ın kabul göreceğini düşündüğü bir diğer yenilik. Wozniak, gecenin geç saatlerinde Amazon aracılığı ile pizza siparişi vermenin ve siparişin kapısına 15 dakikada bir drone ile iletilmesi fikrinin oldukça hoşuna gittiğini belirtiyor. Wozniak'ın inancına göre drone'lar ve kamera sistemleri, giderek daha da iyi bir hale geliyor.

Steve Wozniak'tan samimi açıklamalar!

Wozniak, drone'ların da otonom araçlar gibi zamanla daha da zeki bir hale gelmesini beklediğini belirtiyor. Drone'lar, önlerine çıkan ağaçların ve diğer nesnelerin çevrelerinden dolaşabilecek yeteneğe sahip olacaklar ve arkalarından gelen çarpma risklerini de fark edebilecekler. Wozniak'ın Apple Watch yorumu ise "bileğime konuşmak büyüsel değil, sadece muhteşem şekilde rahat bir şey" şeklinde.

Sevdiği teknoloji firmaları sorulduğunda ise, Google ve Facebook gibi firmaların hayatımızda önemli bir yer kazandıklarını söylüyor. Google hakkında "artı ve eksi" görüşlerini olduğunu söyleyen Wozniak, yapay zeka ve beyni olan bir insan gibi düşünen bilgisayar üretme konusunda Google'ın önde olduğunu ve bu programları yönetmek için doğru kişileri işe aldığını düşünüyor.

Okuyucu Yorumları