Steven Sinofsky kovuldu mu?

Microsoft'u sarsan depremde işler iyice karışıyor: İşte cevap bekleyen yeni soru...

Bu kavga bitmez!

Yakın bir zamanda Microsoft'tan ayrılan Steven Sinofsky, olayın hemen ardından kendisi hakkında iddia edilen "Çalıştığı departmanı ele geçirmek istiyordu." iddialarını yalanlamıştı. Öyle görünüyor ki Microsoft için büyük önem taşıyan Sinofsky'nin davası kısa sürede kapanmayacak.

İlk olarak gelen haberlerde, bulunduğu konumdan istifa ettiği iddia edilen Sinofsky, ExtremeTech isimli teknoloji sitesinin iddiasına göre, doğrudan Steve Ballmer tarafından kovulmuş. Steve Ballmer'ın üç yıl harcayarak geldiği konuma kısa bir sürede yerleşen Sifonsky, Microsoft'un bir sonraki CEO'su olarak görülüyordu ve bu sebepten bir anda firmadan ayrılmasına birçok teknoloji çevresi tarafından anlam verilememişti. Kendisi, üretilecek tabletler ve Windows 7 desteği konusunda firmaya zor zamanlar yaşatması ile gündeme gelmiş ve Ballmer tarafından istenilen yeniliklere karşı çıkmıştı. Nitekim bunlar uzun süredir bilinen gerçekler olmasına rağmen, kendisinin Microsoft ile bağlarını koparmasında büyük rol oynamış.

Yayılan bir söylentiye göreyse, Sinofsky'ın firmadan ayrılmasının Windows 8'in çıkışıyla uzaktan yakından bir ilgisi bulunmuyor. Yapılan iddialara göre artık Microsoft bünyesinde bulunmaması, daha çok firma içerisindeki genel yargılara karşı fikirler yöneltmesinden dolayı kaynaklanıyor ve olaylara bu açıdan bakıldığı zaman Ballmer'ın kendisini kovmuş olma olasılığını bir hayli yükseltiyor. Tüm bunlar şimdilik bir söylentiden ibaret ama Sinofsky hakkında gerçekten ne olduğu böyle giderse yakın zamanda çok daha net bir şekilde öğreneceğiz.

Okuyucu Yorumları