Stok Android'de olması gereken 6 özellik!

Keşke stok Android'de de olsaydı dedirten, 6 CyanogenMod 13 özelliği...

"Keşke" dedirten 6 özellik!

Android 6.0'ı temel alan ve onun tüm yeniliklerini üzerinde barındıran CyanogenMod 13, şu sıralar belli telefon ve tabletlere dağıtılma aşamasında. Ancak CyanogenMod, stok Android kullanan cihazlarda bulacaklarınızdan fazlasını da sunuyor. Bu işlevleri Android' e kazandırmak için ise biraz uğraşmanız gerekiyor.

İşte Android N'de görmek istediğimiz CyanogenMod 13 işlevleri.

1. Giriş ekranını kişiselleştirme

CyanogenMod ile beraber gelen launcher, alt taraftaki harfler yoluyla aradığınız uygulamayı bulmayı kolaylaştırıyor. Bu harfleri dilerseniz ortadan kaldırabiliyor, arka planın rengini değiştirebiliyorsunuz. Simgeleri büyütmeniz ve gizlemeniz de mümkün. Google'ın varsayılan launcher'ı ise genellikle yetersiz olduğundan Nova veya Apex gibi bir alternatif launcher'a yöneliyorsunuz.

2. Kilit ekranı seçenekleri

Kişiselleştirme bazen güvenlik anlamına da geliyor. Android'de kilit ekranını pin kodu veya desenle geçebiliyorsunuz. Ancak bu iki yöntemde de bazı zafiyetler bulunuyor; örneğin kodu girerken sizi izleyen bir kişi, kodunuzu rahatça öğrenebilir. CyanogenMod 13'te pin kodunu girdiğiniz ekrandaki rakamlar, her defasında yer değiştiriyor; bu sayede daha güvenli biçimde giriş yapabiliyorsunuz.

3. Durum simgelerini gizleyebilme

Üreticiler, üst taraftaki durum çubuğuna ek simgeler eklemeyi pek seviyorlar. Bu sorun stok Android'de de var; örneğin alarm simgesi bir alarm ayarladıysanız hiç kaybolmuyor. Sürekli görünen ve hiç değişmeyen bir simge, çoğunlukla fazlalık demek. Cyanogen 13'te ise dilediğiniz simgeleri gizleyebiliyorsunuz.

4. Geceleri ekran rengini değiştirme

4. Geceleri ekran rengini değiştirme

Geceleri ekrandan çıkan mavi ışık, uykunuzu olumsuz etkileyebilir. Bu sorunu çözmeye yönelik birçok uygulama var, ancak CyanogenMod'da uygulama bulmanıza gerek yok. CyanogenMod ile beraber gelen işlevi etkinleştirerek rengin ortama göre ayarlanmasını sağlayabilirsiniz.

5. Güç menüsünü düzenleyin

Stok Android'de güç düğmesini basılı tuttuğunuzda karşınıza gelen menünün işe yaradığını söylemek zor. Sadece kapatma seçeneğinden oluşan bir menünün bizce bir anlamı yok (Google bu menüyü en azından "Kapatmak istediğinizden emin misiniz?" şeklinde bir soruya dönüştürebilirdi).

Samsung ve diğer üreticilerin telefonları, güç menüsünde eski seçenekleri göstermeye devam ediyorlar. Bu seçenekler arasında cihazınızı baştan başlatma ve uçak modunu etkinleştirme var. Aynısını CyanogenMod da yapıyor, üstelik menüde hangi öğelerin gösterileceğini seçebiliyorsunuz. Örneğin ekran görüntüsü almaya yönelik bir seçeneği güç menüsüne ekleyebilirsiniz.

6. Temayı değiştirin

CyanogenMod ile simge paketlerini kullanarak simgelerin görünümünü değiştirebilir, uyarı bölümünü, gezinti çubuğunu ve arayüz renklerini kişiselleştirebilirsiniz. Play Store'da yalnızca CyanogenMod ile çalışabilen birçok tema var.

Okuyucu Yorumları