StorageCraft ile veri ve zaman kaybına son

Yeni bir imaj alma yazılım olan StorageCraft yepyeni seçenekler vaat ediyor.

Veri kaybına son

Bir pazar günü ısrarla çalan bir telefonla uyanırsınız, arayan patronunuzdur ve kritik bir uygulamaya erişemediğini söyler ve hemen halletmenizi ister. Fakat sizin o gün için planlarınız vardır, arkadaşlarınızla pikniğe gideceksinizdir, her şey hazır fakat siz apar topar şirkete gitmek zorunda kalırsınız. Bir umutla şirkete gidersiniz önemli bir olay olmadığını umarak. Fakat şirkete ulaştığınızda sunucunun mavi ekranda olduğunu görürsünüz, tekrar başlatmaya çalışırsınız fakat sorunlu bir güncelleme tüm sistemi allak bullak etmiştir.

Piknik hayallerinizi çekmecenize koyar, sistemin geri dönmesinin ne kadar süreceğini hesaplamaya çalışırsınız. Fakat bir anda aklınıza her akşam aldığınız disk imajı gelir. Açar bakarsınız ki imaj düzgün olarak alınmıştır. 20 dk sonra çalışmaya başlamış olmaktan mutlu patronunuza bir güle güle atıp arkadaşlarınıza katılırsınız. Bu ve buna benzer olayların başınıza gelmesi hiçte ihtimal dışı değildir.

Günümüzde yedek almanın ne kadar önemli ve kritik bir eylem olduğunu herkes bilmektedir. Fakat yine bilindiği gibi yedekten geri dönmek daha de kritik ve önemli bir konudur. Verinizin ne kadar kısa sürede tekrar çalışanların kullanımına sunulabileceği ise başarılı bir teknik bölüm veya başarısız bir teknik bölümün belirleyicisi olabilir.

İmaj almanın önemi

İmaj almanın önemi

İşte bu noktada imaj alma; yani kısaca verinin veya disk'in bir kopyasının çıkarılması, hayati bir önem kazanmıştır. Bunun nedeni geleneksel yedeklerin geri dönülebilmesi için sunucun veya iş istasyonun, yedek alındığı konuma getirilmesinin hem ciddi bir zaman alması hemde bazı durumlarda oldukça güç olabilmesidir. BT piyasasına ucundan bulaşanlar bile işletim sisteminin kurulması, yamalarının geçilmesi, gerekli sürücülerin yüklenmesi, uygulamaların kurulması, uygulamanın yamalarının geçilmesi ve en sonunca yedeklerin dönülmesinin ne kadar sancılı bir süreç olduğunu bilirler, hele birde çöken sistem Exchange yada DC gibi karmaşık ve kurtarılması dikkat isteyen bir uygulama ise sizi zor bir sürecin beklediği kesindir.

İmaj yazılımları işte bu noktada devreye girerek büyük bir zaman (=para) kazancı sağlamaktadır. StorageCraft'ın ShadowProtect ürünü bu segment'te yer alan yeni ve önemli bir yazılımdır. ShadowProtect özellikleriyle diğer imaj yazılımlarından ayrılmaktadır. Bu yazılımın en önemli özelliklerinin başında almış olduğu imajları herhangi bir eklentiye gerek duymadan farklı bir donanım üzerine dönebilmesidir. Kısaca ifade etmek gerekirse bir sunucudan alınan imajı bir dizüstü bilgisayarda kolaylıkla açabilmektedir ve bu işlemi saatler değil dakikalar boyutunda yapabilmektedir. Ayrıca piyasadaki popüler birçok imajlama yazılımın tersine StorageCraft'ın kurtarma CD'si Linux değil kullanıcının seçimine göre Windows 2003 veya Windows Vista tabanlı gelmektedir. Bu farklılık özellikle yeni donanımlar ile birlikte çok daha büyük bir önem kazanmaktadır. Bunun nedeni donanım firmalarının genelde Linux sürücülerini Windows sürücülerinden sonra çıkartmasıdır. Çoğu göçen sistemin daha yeni bir donanım üstünde (çünkü bazen 2 sene önce aldığınız sistemi bile bu gün bulmanızda sorun yaşanabildiğinden) kurtarıldığını düşünürseniz bunun öneminin ne kadar yüksek olduğunu kolayca anlayabilirsiniz.

Sonuç olarak disk imajlama sistemleri günümüzün yedekleme teknolojileri içinde kesinlikle hayat kurtarıcı bir rol oynamaktadırlar, bu nedenle hiç bir ciddi BT yöneticisi bu tür sistemleri göz ardı edemez. Bu sistemler içinde ise StorageCraft özellikleri, kullanım kolaylığı ve uygun maliyeti sayesinde öne çıkmaktadır. Ürünü denemek ve daha detaylı bilgi almak isteyen kullanıcılar Türkiye dağıtıcısı Stratus Bilişim Sistemleri ile irtibata geçebilirler:

Bilgi için:
Stratus Bilişim - 0212 251 51 80

Okuyucu Yorumları