Stranger Things'in 5. sezonu ve bölümleri hakkında ilk ipuçları gelmeye başladı

Stranger Things'in 4. sezonunun yarattığı fırtına devam ederken, 5. ve son sezon hakkında ilk ipuçları da gelmeye başladı.

Stranger Things'in 5. sezonu hakkında ilk ipuçları geldi

Görünene göre Stranger Things’in 5. sezonu, öncekinden daha kısa bölümler içerecek. Happy Sad Confused podcast'inin son bölümünde konuşan Stranger Things'in ortak yaratıcıları Duffer kardeşler, Netflix’in hit dizisinin 5. sezonunun en son sezon kadar uzun olmayacağını doğruladı. (Stranger Things 5. sezon ne zaman başlıklı yazıya da bakabilirsiniz)

Bu yazının geri kalanı için, dizinin dördüncü sezonu hakkında ipuçları olduğunu belirterek “spoiler uyarısı” vermemizde fayda olabilir.

Matt Duffer’ın söylediği üzere "5. Sezonun bu kadar uzun olmasını beklemememizin tek nedeni, bu sezona bakarsanız, çocuklarımızın gerçekten doğaüstü gizeme kapılmadan önce neredeyse iki saatlik bir hazırlanma süresi olmasıydı."

İlk defa [sezon] 4'ün sonunda hikayeyi tamamlamıyoruz. Yani, hareket devam edecek, Sezon 5'in başında 100 mil hızla hareket edip etmeyeceğini bilmiyorum, ama oldukça hızlı başlayacak."

Bu hızlı başlangıcın arkasında çeşitli sebepler bulunuyor. Öncelikle, 4. sezonun tamamını ayrı yerlerde geçirdikten sonra, dizinin önemli oyuncuları Hawkins'te tekrar bir araya geldi. Kurgusal Indiana kasabası, 5. sezonun geçtiği tek yer olacaksa, kahramanlarımızı birden fazla yerde çeşitli hikayelerde takip etmemize gerek kalmayacak. Takip edilecek çok sayıda anlatı olmadığında da 5. sezonun bölümsel anlatı sürelerinin önemli ölçüde kısalacağını rahatlıkla tahmin edebiliriz.

5. Sezon’un Stranger Things’in ana anlatısı için son sezon olmasının planlanması ile beraber, Eleven (On bir) ve genç maceracılarımız için hikayenin sonu gerçekten yaklaşıyor. 5. Sezon, Hawking ekibinin Vecna ve Upside Down’ın diğer korkutucu yaratıklarına karşı son mücadelesini anlatacak ve karakterlerimizi artık büyük ölçüde tanıdığımız için, çok fazla karakter gelişimi anlatısı beklenmiyor.

Son sezonun, tamamen dizinin kahramanları ve Upside Down ile mücadelelerine odaklanması bekleniyor. Tabii ki bu yolculuk sırasında dizinin dördüncü sezonundan ve daha öncesinden bıraktığı bazı soruların da cevaplanması gerekiyor. Vecna’nın nereye gittiği ve Max’ın halen yaşayıp yaşamadığı, bu gizemli arazinin Henry Creel’in (Vecna) gelişi ile nasıl fırtınalı bir düzlükten karanlık bir boyuta dönüştüğü, neden 1984 yılında sabit bir şekilde kaldığı gibi pek çok sorunun cevabı bekleniyor.

Ancak genel olarak 5. Sezon’un aksiyona ve hikayenin tamamlanmasına odaklanması bekleniyor. Kahramanlarımızın hepsinin bir arada olması sayesinde hikaye geçişlerine gerek kalmayacağından dolayı da son sezonun bölümlerinin bir saatten fazla zamana ihtiyaç duymayacağını tahmin edebiliriz. Tek bir yere ve Stranger Things’in ana karakterlerine odaklanılması sayesinde 5. Sezon’un genel hikaye anlatısının 2’inci, 3’üncü ve 4’üncü sezonlardan daha toplu ve daha sıkı bir şekilde, ilk sezona benzer sonlanması beklenebilir.

Bu arada, 5. Sezon ana hikaye için son sezon olarak planlansa da, Duffer Kardeşler’in başka yan hikayeler ve diziler düşündüklerini de unutmadan belirtelim.