Street View için 360 derece kamera desteği

Google, yeni Street View özelliği ile birlikte, harita hizmetini farklı bir boyuta taşıyor!

360 derece Google Maps!

Google, internet kullanıcıları için sunmuş olduğu Street View hizmetiyle ilgili yeni bir uygulamayı hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Önümüzdeki Ağustos ayı ortalarında hayata geçmesi planlanan uygulama ile birlikte Street View, 360 derece kamera desteğine sahip olacak. Yaklaşık iki yıl önce Google tarafından kullanıma sunulan "Views" uygulaması ile kullanıcılar Photo Sphere kamera modunu kullanarak çektikleri 360 derecelik fotoğraf kürelerini paylaşabiliyordu.

Yeni hizmetle birlikte Views, Google Haritalar'ın (Google Maps) bir parçası olacak. Bu sayede dileyen herkes Photo Sphere ile çekilmiş panoramik fotoğrafları Maps üzerine yükleyebilecek. Böylece Google, Street View uygulaması ile kullanıcılara tek karelik fotoğrafların haricinde, geniş açılı panoramik resimler sunarak farklı bir deneyim yaşatacak.

Hizmete sunulması beklenen yeni uygulama ile birlikte NCTech iris360 ve Giroptic 360cam gibi 360 derece çekim yapabilen kameralarla yakalanmış fotoğraf küreleri sistem üzerine doğrudan yüklenebilecek.

Okuyucu Yorumları