Stripe Bitcoin ile Ödemeleri Yeniden Aktifleştiriyor

Bundan 4 yıl önce Stripe yetersiz verimliliği sebebiyle Bitcoin'i ödeme sisteminden çıkarmıştı. Ancak Bitcoin layer-2 çözümleri ile Stripe'a geri dönüyor.

Stripe Bitcoin ile Ödemeleri Yeniden Aktifleştiriyor

Bitcoin 2008 yılında piyasaya çıktığından bu yana çok az değişikliğe uğradı. Ancak o dönemde tamamen devrimsel olan Bitcoin, günümüzde bazı konularda oldukça geri kaldı. Bu konuların başında da şüphesiz Bitcoin'in ölçeklenebilirlik sorunu geliyor. Bitcoin yapısı gereği her 10 dakikada 1 blok oluşturacak şekilde çalışıyor. Madencilerin daha hızlı çalışması durumunda zorluk artarak madencilerin daha hızlı madencilik yapması engelleniyor. Ancak bu durum işlemlerin oldukça yavaş ilerlemesine neden oluyor. Bu durumdan doları verimlilik sorunları yaşayan Stripe 4 yıl önce Bitcoin ile ödemeleri sonlandırmıştı.

Aradan geçen 4 yılın ardından Bitcoin için geliştirilen Layer-2 projelerinde oldukça büyük aşamalar kat edildi. Özellikle Bitcoin Lightning Network aktif olarak hızlı bir Bitcoin işlem trafiğine olanak sağladı. Gelişen teknolojiler ile birlikte Stripe ise OpenNode ile ortak geliştirilen bir sistem ile Bitcoin işlemlerini yeninden aktif hale getiriyor.

Konuyla alakalı olarak konuşan OpenNode'un Strateji Başkanı Josh Held şunları kaydetti:

“Uygulama işletmelere gelen ödemeleri gerçek zamanlı, otomatik veya isteğe bağlı olarak Bitcoin’e dönüştürmenin basit ve güvenli bir yolunu sunuyor”

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.