Suçlu bulundu: Windows XP!

MS'ten gelen son açıklama Vista'yı göklere çıkartırken, Windows XP'ye yerden yere vurdu. İşte nedeni

Suçlu bulundu: Windows XP!

Microsoft'un en büyük başarısızlıklarından birisi olarak anılan Windows Vista, aslında teknolojik gelişim olarak çok önemli bir ürün.

Microsoft güvenlik uzmanı Crispin Cowan'ın Washington'da düzenlenen Usenix Güvenlik Sempozyumu'ndaki sunumu da bunu destekler nitelikte oldu.

Windows Vista'nın en çok nefret edilen özelliği olan User Access Control özelliği, Windows işletim sisteminde yüksek güvenlik sağlıyor. Kullanıcıların şikayet sebebi bu uygulamanın devamlı ekrana getirdiği açılan izin pencereleri olmuştu.

Windows 7'de de yer alan teknoloji elden geçirilerek, daha az rahatsız edici olması sağlanmıştı.

Windows'un artan güvenliği

Windows'un artan güvenliği
Windows Vista ve sonrasında işelr değişti

UAC'nin amacının uygulamaları denetlemek ve Yönetici haklarıyla işlem yapmalarını engellemek olduğunu belirten Cowan, bunun pek çok zararlı davranışta bulunan Windows uygulamasının tehlikelerinin önüne geçtiğini aktardı.

Windwos XP'nin, Windows işletim sistemlerinin kötü güvenlik ününde büyük paya sahip olduğunu da belirten Cowan, kullanıcı hakları denetiminin Windows güvenliğinin temel taşı olduğunu belirten ifadeler kullandı.

İlk Windows'ların güvenlikten çok kullanışlılık ve uyum üzerinde durduğunu, bu yüzden bütün kullanıcılara tam hak verdiğini söyledi. Tam yönetici hakkıyla uygulama çalıştıran kullanıcılar da bu hakları zararlı yazılımlara da vermiş oldu. Vista ve sonrasında UAC devri ile birlikte Windows'un güvenliğinin büyük miktarda arttığını ve artmaya devam edeceğini belirten Cowan, Windows'un güvenlik olarak bazı konularda Unix'i bile aştığını belirtti.

Okuyucu Yorumları