Suçu sadece MP3 paylaşmaktı, hayatı karardı

MP3 paylaştığı için 675.000 dolar ceza alan genç, yaşadığı garip olayları işte böyle anlattı...

MP3 paylaştı, hayatı karardı

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir haberde internetten Mp3 indirip paylaştığı için bir öğrenci olan Joel Tenenbaum'un tam 675.000 dolar ödemeye mahkum edildiğini aktarmıştık.

Joel Tenenbaum bu konu üzerine yaptığı açıklamada RIAA davalarında biraz gerçekçi ve sağduyulu olunması gerektiğini söyledi. Mahkeme sonucunda oldukça hayal kırıklığına uğradığını belirten Tenenbaum, kendisine uygulanan 1999 yılındaki kanunun, ticari olmayan amaçlarla müzik indirenlere uygulanmasının saçma olduğunu söyledi.

Davadan önce kendisine anlaşma teklif edildiğinde istenen rakam 3.000 dolarmış. Ancak parası olmadığı için 500 dolar yollamış ve birkaç yıl boyunca bu konuda başka bir mektup almamış. Daha sonra kapısına 50 sayfalık şikayet geldiğinde zorlanarak 5.250 dolar önermiş ancak bu sefer karşı taraf iki katını istemiş. Mahkemede şansını denemek zorunda kalan Tenenbaum 675.000 dolarlık ceza ile karşılaşmış.

Genç öğrenci bu parayı ödemesine imkan olmadığını belirtiyor. Amerika'da iflas ilan ederek borçlardan kurtulmak mümkün oluyor. Ancak bunun uzun vadede bedeli hukuki haklar açısından oldukça ağır oluyor. Tenenbaum da ya daha önce de söylediği gibi iflasını ilan edecek, ya da mahkemeye yeniden başvurarak kendisine verilen cezanın gözden geçirilmesini isteyecek.

Okuyucu Yorumları