Sun'dan yeni teknoloji ürünleri

Sun Microsystems’ın 3 ayda bir düzenlediği Network Computing’04 etkinliğinin sonuncusunda, 24 yeni ileri teknoloji ürün, hizmet ve çözümün duyurusu gerçekleştirildi. Sun, bu ürünlerle ağ tabanlı veri merkezlerinin maliyetlerini düşürmeye ve karmaşık yapısını sadeleştirmeye devam ederek, rakiplerini

Sun'dan yeni teknoloji ürünleri

Java™ teknolojisinin yaratıcısı, önde gelen savunucusu ve network tabanlı bilgi işlem teknolojileri dünyasının lideri Sun Microsystems, 3 ayda bir düzenlediği Network Computing (ağ tabanlı bilgi işlem) etkinliklerinin bir yenisini daha gerçekleştirdi. Sun, 2004 yılının 3.çeyreğine ilişkin düzenlediği etkinlikte, 24 yeni teknolojisini duyurdu. Sun’ın bu duyurusunda; genişleyen Sun StorEdge ürün ailesinden, Solaris 10 işletim sisteminin yeni özelliklerine, karşılaştırmalı testlerde hem fiyat/performans hem de hız rekorları kıran SPARCÒ ve AMD Opteron işlemcilerle güçlendirilmiş, düşük sahip olma maliyetli Solaris sistemlerinden, bilgi işlem dünyasının devrimci yaklaşımı “kullandıkça öde” ye kadar pek çok yeni ve yenilikçi teknoloji haberleri yer aldı. Tüm bu haberler, müşterilerin ağ tabanlı bilgi işlem altyapılarında maliyeti ve karmaşayı gidererek, yeni hizmetler sunabilmeleri için gerekli temeli oluşturuyor.

“Teknoloji endüstrisinin Darwin’ci şirketleri sürekli yenilikçi çözümler üretip, daha ileri gitmek durumundalar, aksi takdirde yok olurlar” diyen Sun Microsystems’ın CEO’su Scott McNealy, son 20 yıldır yenilikçi ve yaratıcı düşünceyi benzersiz ürünlere dönüştürmeyi başarmış, dünyada çok ender bulunan beyinlerin Sun için çalıştığını hatırlattı. McNealy, “Bu nedenle araştırma ve geliştirme çalışmalarına son derece yüksek yatırım yapmaya devam ediyoruz. Her çeyrekte benzeri bulunmayan çok sayıda yeni ve yenilikçi ürünü pazara sunuyor ve varolan ürünlerimizi yeni özelliklerle donatıyoruz. Yenilikçilik mirasımız ağ tabanlı bilgi işlemde her zaman bizi en önde tutacak ve daha ileri gitmemizi sağlayacaktır” diye sözlerini sürdürdü.

2004 yılı 3. çeyreğinde yapılan Network Computing etkinliğinin dikkati çeken duyuruları ise şunlar:

1- Sun’ın “Tüm veri yönetim ihtiyaçlarının karşılanabileceği tek adres” olarak pozisyonlanmasını sağlayan yenilikçi veri depolama sistemleri,
2- Sun StorEdge 6920: Fiyat/performans ve ölçeklenebilirlikte yeni standartlar ortaya koyan, devrimci özelliklere sahip orta sınıf veri depolama sistemi,
3- Sun StorEdge 9990: virtualization, kopyalama ve veri hareket becerilerine sahip, yeni üst uç kurumsal veri depolama platformu,
4- Sun StorEdge 5210: Heterojen işletim sistemi desteğine sahip NAS aygıtlı depolama ortamı
5- Sun StorEdge 6920: Sun’ın giderek artan talep karşılanan “kullandıkça öde” yaklaşımının yansıtıldığı, Utility Computing (kullanım bazlı fiyatlandırma) fiyatlaması ile sunulan depolama çözümü. Yeni, herşey dahil, kullandıkça öde yaklaşımı ile fiyatlandırılan orta ölçekli Sun StorEdge sistemleri 0.80$/Sun Power Unit (SPU)’dan başlayan fiyatlarla sunulmakta.
6- Sun StorEdge Traffic Manager Yazılımı, Solaris 10 işletim sistemine entegre edilerek, depolama kaynaklarının otomatik olarak tanınması, dolayısıyla, depolama ortamının kullanımı ve ölçeklenebilmesinin kolaylaştırılması sağlanıyor.
7- Sun Software Express for Solaris: Bir sonraki çeyrekte duyurulacak olan yeni ürünler, taşıma araçları ve destek, Sun Software Express aracılığı ile Solaris için hazır edilmiş olacak. Daha önce duyurulan N1 Grid Containers, Predictive Self Healing, DTracing (D Trace), ZFS ve Janus Projesi (Linux ve Solaris’in birlikte çalışabilirliği) gibi teknolojilere yenilerinin eklenmesiyle Sun, bu yıl içinde duyurulacak olan Solaris 10’a yeni taşlar ilave etmeye devam ediyor.
8- Sun Studio 10 Yazılımı: Gelecek çeyrekte duyurulacak olan Sun Studio 10, yazılım geliştiricilerin, AMD Opteron ve Intel Nocona işlemcili Solaris tabanlı sistemler üzerinde 64-bitlik uygulamalar geliştiren yazılımcıların daha yüksek performans taleplerini karşılamak üzere hazırlanıyor. Ayrıca Sun, geliştiriciler için komple bir teknoloji bilgi merkezi, topluluğu ve destek programı olan Solaris 10 Developer Collection’ı oluşturarak, geliştiricilerin Solaris 10 işletim sistemine daha hızlı adapte olmasını hedefliyor.
9- Java 2 Platformu ile Standart Edition 5 (J2SE 5 – Kaplan Projesi)’ in Entegrasyonu: Java platformunun ve programa dilinin yaklaşık 10 yıl önceki ilk versiyonundan sonra gerçekleştirilen ilk önemli versiyon yükseltmesi J2SE 5, ekim ayında Solaris10’ a entegre edilmiş biçimde, genel kullanıma sunulacak.
10- Sun Cluster Yazılım Güncellemesi: İş-kritik uygulamaların esnekliğini ve öngörülebilirliğini artıran, yüksek oranda kesintisiz çalışabilme sağlayan platform
11- UltraSPARC ve AMD Opteron ile Güçlendirilmiş Yeni Solaris Sunucuları: Benzersiz fiyat/performans ve verimlilik sunuyor.
12- Sun Fire V490 ve V890 Sunucuları: UltraSPARC IV tabanlı, CM(Chip Multithreading) teknolojisine sahip bu sistemler, Sun’ın hali hazırdaki 4 ve 8 yollu sistemlerinin performansını ve verimliliğini aynı fiyat seviyesinde iki katına çıkarıyor.
13- Sun Fire V40z 4-Yollu Sunucular: Kısa süre önce duyurulan Solaris tabanlı bu sistemler aynı zamanda Red Hat Linux, SuSe Linux veya Windows işletim sistemi (HCL sertifikasyonuyla) ile birlikte çalışabiliyor.
14- Nauticus Networks’ün Satınalınması: Geleceğin ağ tabanlı bilgi işlemine bir adım olan bu satınalma ile daha fazla güvenlik, ağ performansı ve kaynak optimizasyonu özellikleri yeni geliştirilecek sistemlere entegre edilecek.
15- Bilgi İşlemin Devrimci Yaklaşımı:”Kullandıkça Öde”: 1 saatlik CPU kullanımını 1,-USD’den başlayan fiyatlarla sunabilen bilgi işlemdeki bu devrimci yaklaşım, kullanıcılara bilgi işlem gücünün yeni derinliklerini keşfetmelerine imkan sağlayacak. Sun’ın N1 grid programı sayesinde kullanıcılar, bugün telefon, elektrik veya gaz hizmetlerinden nasıl kolaylıkla faydalanabiliyorlarsa aynı kolaylıkla güvenli bilgi işlem gücünden faydalanabilecekler.

Okuyucu Yorumları