Sun Microsystems Unix sunucu gelirlerinde lider

Sun Microsystems, Gartner Dataquest’in yayınladığı Dünya Sunucu Veritabanı Raporu’na göre; dünyadaki UNIX sunucu platform satıcıları arasında hem gelir hem de pazara sunulan adet bazında lider.

Sun Microsystems Unix sunucu gelirlerinde lider

Bu yılın ikinci üç aylık dönemini kapsayan rapora göre Sun, ayrıca tüm işletim sistemlerini kapsayan sunucu gelirlerinde de üçüncü sırada yeralıyor.

Gartner Dataquest’in yayınladığı Dünya Sunucu Veritabanı Raporu’na göre Sun Microsystems, hem gelir hem de pazara sunulan adet bazında dünyadaki UNIX sunucu platform satıcıları arasında lider. Gartner’a göre Sun, ayrıca tüm işletim sistemleri sunucu gelirlerinde de üçüncü sırada yer alıyor.

Bu yılın Nisan-Haziran dönemini kapsayan raporda Sun Microsystems, 64 bit’lik x86 sunucu platformundaki gelirinde geçen yıla oranla yüzde 378.6, pazara sunulan adet bazında ise yüzde 274.6’lık bir yükselişe imza attı. Gartner’a göre Sun ayrıca, tüm dünyada UNIX ve Sun Linux platformları toplamında da pazara sunulan adet bazında bir numara olmayı sürdürüyor.
Sun Microsytems Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Özhan Toktaş, Sun Microsystems’ın Türkiye’de de son 2 yıldır yüzde 70 ile pazarın çok üzerinde bir büyüme kaydettiğini söyledi. Toktaş, 2005 yılında da büyüme trendini sürdürerek, hem UNIX tabanlı hem de tüm sunucularda pazar payını artırmaya devam edeceklerini ifade etti. Sun Microsytems Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü, bu artışı başta kamu, telekomünikasyon ve finans olmak üzere endüstri bazında ve müşteri odaklı bir yapılanmayla gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları