Süper hızlı şarj teknolojisi hazır!

Saatlerce şarj etmek yerine sadece birkaç dakikada, yüksek kapasiteli şarj: Hayır, hayal değil!

Süper hızlı şarj geliyor!

Amerikan Enerji Bakanlığı tarafından geliştirilen yeni bir teknoloji sayesinde elektrikli arabaların önündeki en büyük sorunlardan birisi ortadan kaldırılıyor; cep telefonu gibi cihazlar da en büyük sorunlarından kurtuluyor.

Uzun şarj süreleri yüzünden hibrit modeller tercih ediliyordu ama kullanılan yeni materyaller ile saatlerce şarj tarihe karşımak üzere.

Ticari kullanımına başlanan yeni teknoloji, mevcut yaygın teknoloji olan lityum-iyon bataryalara az miktarda graphene (Grafin) eklemeye dayanıyor.

Yüksek kalite grafin olarak açıklanan materyalin adı Vor-X ve katıldığı pilin şarj olma süresini kısaltmasına karşın kapasitesini düşürmüyor. Princeton Üniversitesi tarafından bulunan bu materyal sayesinde sadece elektrikli arabalar değil, cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar ve diğer taşınabilir aygıtlar süper hızlı bir biçimde, birkaç dakikada tamamen şarj edilebilecekler.

Çok yakında piyasaya ürün sunulması için çalışmalar yoğun bir biçimde devam ediyor. Vorbeck Materials, Targray Technology International ile malzeme tedariği üzerine bir anlaşma imzaladı bile.

Okuyucu Yorumları