Super Mario, HoloLens ile Gerçek Dünyaya Geldi!

Microsoft HoloLens geliştiricileri, Super Mario'yu sanal dünyadan gerçek dünyaya işte böyle taşıdı!

Super Mario, HoloLens ile gerçek dünyada

Sanal gerçeklik, oldukça eğlenceli ve oyun dünyasına kattığı çok şey var. Ancak daha önemli olan Arttırılmış Gerçeklik, yani AR teknolojisi. Microsoft'un uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve somut örneğini de gördüğümüz HoloLens, bu konuda gelecekte büyük başarılara imza atacak. Bir nevi bu teknolojinin reklam yüzü de olan HoloLens, çeşitli geliştiriciler tarafından da özel içeriklerle besleniyor. Bu özel içeriklerden biri de bu haberin ana konusu olan Super Mario.

Daha önce Super Mario, Donkey Kong, Zelda 2, Tetris gibi oyunları kısmen de olsa HoloLens'e taşıyan Andrew Peterson'dan sonra bu kez Super Mario'yu gerçek dünyaya taşıma hamlesi Abhishek Singh isimli bir geliştirici tarafından geldi. 28 yaşındaki Abhishek Singh, Super Mario'yu gerçek dünyaya o kadar başarılı bir şekilde taşımış ki, hemen yukarıdaki videoyu izlediğinizde şaşırmanız mümkün.

Super Mario dünyasındaki karakter ve çevre tasarımlarını New York City Central Park'a taşıyan Singh, demo gösterimi sırasında bir hayli eğlenmiş. Açıkçası eğlenilmeyecek gibi de değil. Elbette gözünüzde HoloLens ile boş yolda zıpladığınızı gören çevredekilerin de bir hayli eğlenecekleri aşikar.

Okuyucu Yorumları