Surface alırken dikkat etmeniz gereken 5 şey

Microsoft'un yeni tableti Surface'i satın alacaksanız, önce bu 5 "detayı" bilmenizde yarar var!

Eğer Surface'i alacaksanız...

Microsoft, Surface tabletini belirli ülkeler için ön-satışa çıkardı bile. Çoğumuzun bildiği gibi Surface RT, Windows 8'in tabletlere özel sürümü Windows RT ile çalışıyor. Peki Windows RT'li bir tablet satın alırken nelere dikkat etmeniz gerekiyor? İşte gözünüzden kaçmaması gereken 5 konu

Fiyatlar

Windows RT'li Surface 500 dolardan başlayan fiyatlarla ön-satışa sunuldu. Windows 8'in çıkışıyla aynı tarihte, 26 Ekim'de tüketiciye ulaşacak olan cihaz, 10.6 inç ekran, 32GB veya 64GB flaş depolama, microSD kart desteği, USB 2.0 portu, micro HD portu ve Office 2013'ün beta sürümü ile geliyor (yıl sonunda yükseltilecek). Klavyeli kılıf aksesuarını almak isterseniz, 120 dolardan fazlasını gözden çıkarmanız gerekiyor.

Surface RT'ler, Intel işlemcili değiller

Windows RT, Windows 8'in ARM işlemciler için geliştirilen bir sürümü. Mobil cihazlarda oldukça popüler olan ARM, Windows RT'li cihazınıza uzun bir pil ömrü sağlayacak. ARM'nin dezavantajı ise cihazınızın x86 işlemcileri için yazılan uygulamaları çalıştırmayacak olması. Yani Surface RT, Windows 7 ve daha önceki Windows'lar için yazılan uygulamaları çalıştırmıyor. Surface RT'de geleneksel bir masaüstü arayüzü var, ancak bu arayüz sadece Office 2013, IE'nin masaüstü sürümü gibi bazı belirli uygulamalar için kullanılabiliyor. x86 programlarını Surface'de çalıştırmak istiyorsanız, Microsoft'un Surface Pro tableti için birkaç ay daha beklemeniz gerekiyor.

Surface Pro için beklemek istemiyorsanız...

Surface Pro için beklemek istemiyorsanız...

Melez cihazlar

Surface Pro için 2013'ü bekleyemeyecekseniz, x86 işlemcili birçok Windows 8 tablet alternatifiniz olacak: Samsung Series 5 Slate, Lenovo IdeaTab Lynx, Acer Iconia W510 ve W700 gibi. Windows 8 ile beraber dönüşebilen laptop'lar da geri dönüyor: Sony Duo 11 Ultrabook, Dell XPS 12, Asus Taichi ve Lenovo IdeaPad Yoga gibi.

Touch Cover ve Type Cover

Tabletinizle Excel veya Word'de iş yapmayı düşünüyorsanız, taşınabilir bir klavyeye ihtiyacınız var. Surface için iki klavye alternatifiniz bulunuyor: Touch Cover ve Type Cover. Touch Cover, düz ve basınca duyarlı tuşlara, bir touchpad'e sahip. Ancak daha "mekanik" bir klavye isteyenler, mekanik tuşlara ve çoklu dokunmatikli clickpad'e sahip Type Cover'ı tercih edebilirler. Touch Cover'ın yurtdışı 120 dolar iken, Type Cover'ın fiyatı 130 dolar.

Satın almadan önce mümkünse deneyin

Cihazınızı ön siparişle getirtmiyorsanız, ülkemizde satışa sunulduğunda mağazaya giderek onu denemenizi tavsiye ediyoruz. Böylece Surface'in ne kadar iyi olduğunu kendiniz sınayabilir, onu diğer tabletlerle karşılaştırabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları