Surface, iPad'i geçti!

Microsoft'un Surface'i, bu testte iPad'i geride bırakmayı başardı! İşte o test ve şaşırtıcı sonuçlar

Surface, iPad'i geçti!

Birleşik Krallık'da faaliyet gösteren ve tüketicileri bilinçlendirmeyi misyon edinmiş Which? isimli bağımsız kuruluş, yapmış olduğu tarafsız satınalma testleriyle son kullanıcıları bilgilendirmeye devam ediyor.

Which?'in İngiltere tablet pazarı için yapmış olduğu bir araştırma Apple'ın hiç de hoşuna gitmeyecek sonuçları da beraberinde getirdi. Geekbench yazılımı kullanılarak yapılan testlerle birlikte iPad'lerin, 150 dolarlık Android tabletlerden bile daha yavaş olduğu sonucuna varıldı.

On adet tabletin mercek altına alındığı testte, Microsoft tarafından piyasaya sürülen Surface Pro 3'ün, Apple, Google ve Amazon'un üretmiş olduğu tabletlere oranla %20 daha hızlı çalıştığı tespit edildi.

Performans testinden en düşük puan alan Apple iPad mini 3'ün, 150 dolar fiyat etiketine sahip Android tabletlerle bile yarışamamış olması dikkat çekti. Which?'in tablet testine göre iPad mini 3 performans olarak Surface Pro 3'ten neredeyse üç kat daha yavaş çalışıyor.

Araştırmanın bir başka dikkat çeken tarafı da dünyanın en çok satan tableti iPad Air 2'nin performans konusunda Microsoft Surface Pro 3'ü geçememesi oldu.

Okuyucu Yorumları