Surface Laptop'a Sıfır Onarılabilirlik Puanı!

iFixit'in sökmeyi denediği Microsoft'un Surface Book'u, MacBook'tan bile daha kötü bir iş çıkardı!

Surface Laptop'a "sıfır puan"

Apple'ın yeni MacBook'ları, iFixit'in sökme denemeleri sonucunda 10 üzerinden 1 puan almıştı. Microsoft'un yeni Surface Laptop'u, aynı "onarılabilirlik" testinde düşük puan rekorunu kırdı ve 10 üzerinden 0 puan aldı.

Yeni MacBook'larda olduğu gibi Surface Laptop'un kötü puan almasının nedeni, içerisinde bol miktarda yapıştırıcı kullanılmış olması. Öyle ki iFixit, cihazı "tutkalla dolu ucube" diye adlandırıyor. Yine Apple'ın notebook'larında olduğu gibi Surface Laptop'un işlemcisi, belleği ve depolama birimi, anakarta lehimlenmiş. Laptop'u açmak o kadar zor ki sökme uzmanları, cihazı "paramparça etmeden" açmanın mümkün olmadığını söylüyorlar.

iFixit'e göre pili değiştirmek zor olduğu kadar tehlikeli de. Pili sökmek, en az on adımlık bir işlem gerektiriyor. Söylemeye pek gerek yok ama cihazınızı yükseltmeyi unutmanız gerekiyor.

Dışarıdan çok akıllı ve güzel görünen bir cihaz olsa da bu güzellik, derinin içine pek işlememiş. Microsoft'un melez cihazlarının iFixit'ten çok iyi "onarılabilirlik" puanları almadığını biliyoruz, ancak MacBook'un gerisine düşüp 0 puan çekmesi yeni bir rekor. Görünen o ki Microsoft, "bozulursa yenisini al" anlayışının satışları kötü etkilemeyeceğini düşünüyor.

Okuyucu Yorumları