"Surface Ölecek" İddialarını Kabul Etmedi

Microsoft, son günlerde ortaya çıkan "Microsoft, Surface serisini terk ediyor" iddialarının doğru olmadığını söyledi!

"Surface ölmeyecek"

Microsoft'un kurumsal başkan yardımcısı Panos Panay, Surface cihazlarını 2019'da üretmeyeceklerine dair iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Microsoft'un Surface serisini öldüreceği iddiası, geçen hafta analist firması Canalys'in CEO'su Steve Brazier tarafından ortaya atılmıştı. Brazier, "Surface'in performansı değişken... sonuçta para kazanmıyorlar. Bu işin içinde olmak onlar için bir şey ifade etmiyor," demişti.

Lenovo kurumsal başkanı ve COO'su Gianfranco Lanci'nin Microsoft'ta Surface serisini terk etmeyi önermesi, bu dedikoduları iyice güçlendirmişti.

Ancak bir etkinlikte konuşan Panay, söylentilerin "gerçekten çok uzak" olduğunu söyledi ve dedikoduları "haftanın magazin dedikodusu" olarak nitelendirdi.

Microsoft, bu ay LTE destekli bir Surface tanıtacak ve firmanın Surface serisini terk edeceği söylentileri, satışlarını olumsuz etkileyebilir. Sonuçta kullanıcılar, yakın bir gelecekte desteklenmeyecek bir ürün için para ödemek istemeyebilirler. Surface Laptop ve yeni Surface Pro gibi önceki Surface ürünlerinin satışlarının müthiş olmadığı biliniyor. Buna ek olarak bu seneki bir rapor, Surface cihazlarının güvenilirlik konusunda yetersiz olduğunu söylemişti.

Ancak Microsoft, uzun süredir satış rakamlarının önemli olmadığını söylüyor. Panay, buna örnek olarak 2013'te Microsoft'u zarara sokan Surface RT tablet örneğini veriyor ve buna rağmen Surface cihaz üretmekten vazgeçmediklerini belirtiyor.

Okuyucu Yorumları