Sürücüsüz arabalar için şaşırtan ortaklık!

Sürücüsüz araba yapmak herkesin hayali. Ama bu ortaklıktaki taraflardan biri, sizi de şaşırtabilir!

Şaşırtan ortaklık!

En çok bilinenleri Google'ın sürücüsüz araçları olsa da, çoğu firma ve kuruluş şu anda sürücüsüz araçlar üzerinde çalışmakta. Nissan da, NASA ile birlikte aynı amaç için uğraş veriyor. Nissan zaten bir otomotiv devi ve bu çabası normal görünebilir. Ama ortaklıktaki diğer isim olan NASA için aynı şeyi söylemek pek mümkün olmasa gerek.

NASA ve Nissan, "otonom araç sistemleri için beş yıllık araştırma ve geliştirme partnerliği" imzaladıklarını duyurdular ve bir gün belki de bütün araçları içine alacak olan teknoloji üzerinde beraber çalışmaya başladılar. Başka bir deyişle, önümüzdeki yıllar içerisinde kendinizi, Mars aracında mükemmelleşmiş yazılım ve donanıma sahip, sürücüsüz, batarya ile çalışan bir Nissan araba içerisinde bulabilirsiniz. Aynı şekilde, Nissan'ın Leaf ve Infinity modelleri ile edindiği bilgiler de NASA'nın evren keşfi çalışmalarına yardımcı olacak.

İkilinin çalışması "malzemeleri, eşyaları, yükleri ve insanları" taşıyacak araçları test etmek üzerine olacak ve bu yılın sonlarında ilk araç filosunun çalışmaya başlaması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları