Sürücüsüz otomobillerin kaza kayıtları çıktı

Sürücüsüz otomobiller, 4 ayrı kazaya karıştı. Ama bu kazaların hepsinin ortak bir noktası var!

4 kaza ve değişmeyen gerçek!

Sürücüsüz otomobil teknolojileri artık ticari ürün olmak üzere gün sayarken, ABD Kaliforniya'da gerçek trafikte aylardır yapılan testlerin ilginç sonuçları ortaya çıktı.

ABD trafik otoritelerinin Kaliforniya'da trafiğe çıkmasına izin verdiği 48 sürücüsüz test otomobilinden dördünün, kazaya karıştığı açıklandı. Bu dört otomobilden üçü Google'a, biri ise Delphi şirketine ait. Delphi, kaza sırasında sürücünün otomobili manuel olarak kontrol ettiğini ve kusurlu tarafın kazaya karışan diğer otomobil olduğunu belirtirken, Google da üç otomobilinin 20 km/s gibi çok yavaş hızlarda ve tamamen trafik kurallarına uygun halde seyrederken, kuralları çiğneyen diğer sürücülerin kusuru nedeniyle kazaya karıştığını iddia etti. Yani sürücüsüz otomobiller her gün yaşadığımız bir gerçeğin, insanların dikkatsizliğinin kurbanı oldular; hayatın her alanında olduğu gibi...

Google, şu anki sürücüsüz otomobil teknolojisinin, 15 yıllık bir şoförle aynı düzeyde olduğunu iddia ediyor ve Google dahil bütün sürücüsüz otomobil teknolojisi üreticileri, orta vadede insanların trafikte otomobil sürmesinin yasaklanmasını ve karayollarında trafiğin robot otomobillere bırakılmasını istiyorlar.

Okuyucu Yorumları