Sürücüsüz VW Golf'ler Yollara Çıkıyor

Volkswagen'in bir insan sürücüye ihtiyaç duymayan Golf'leri, Almanya sokaklarında boy göstermeye hazırlanıyor!

Sürücüsüz Golf'ler yollara çıkıyor

VW'in 2025 yılında otonom sürüşü pratik bir gerçeklik haline dönüştürme planlarını hayata geçirmesi için bolca uğraşması gerekiyor ve görünene göre firma bu çabalarını hızlandırmış durumda. Otomobil üreticisinin otonom e-Golf sürümleri Hamburg'da gerçek Dünya şartlarında denemeye hazırlanıyor ve bu, sürücüsüz araçların büyük bir Alman şehrindeki ilk testleri olacak. Bu araçlar Seviye 4 (çoğu durumda tamamen otonom) olarak tanımlıyorlar ve bir "dijital test alanının" yaklaşık 3 kilometrelik bir bölgesinde, geri kalan herkes gibi trafik şartlarıyla mücadele ederek seyahat ediyorlar.

Araçlar, aralarında 14 kamera, 11 lazer tarayıcı ve 7 radarın da bulunduğu sensörlerle tamamen donatılacak ve "5 laptop'a" rakip olabilecek işlem gücüne sahip olacak. Her ne kadar bunun anlamı teknolojinin henüz erken dönemlerinde oldukları olsa da, yayalar ve o kadar dikkatli olmayan arabalar tarafından sürprize uğramalarını (ve kaza yapmalarını) engellemek için bütün bunlara ihtiyaç duyulacak.

Bu testin büyük sonuçlara sahip olması bekleniyor. VW, bu testlerden öğrendiklerini "müşteri merkezli hizmetlerde" kullanmayı planlıyor ve bunun anlamı da gelecekte bireysel olarak alabileceğiniz arabalardan araç paylaşım (veya taksi) hizmetlerine kadar her alanda kullanılabilecek olması. Tabii ki bunun uzun bir zaman alacağını da belirtmekte fayda var. VW, yola ciddi bir şekilde çıkmadan önce tam otonomluğu (Seviye 5) desteklemeyi hedefleyecektir ve bunun için de en azından birkaç şehrin desteğine ihtiyaç duyacak...

Okuyucu Yorumları