Swatch'tan Akıllı Saatler İçin Yeni İşletim Sistemi

İsviçreli saat devi Swatch, 2018'den itibaren kullanıma sokacağı yeni bir işletim sistemi geliştiriyor!

Swatch'tan yeni işletim sistemi

Çok yakında piyasaya yeni bir akıllı saat işletim sistemi katılacak. Swatch CEO'su Nick Hayek'in Bloomberg ile yaptığı röportajda, şirketin akıllı saatler için WatchOS ve Android'e alternatif olabilecek yeni bir işletim sistemi geliştirdiklerini açıkladı.

Özellikle Swatch'ın Tissod markası, önümüzdeki yıl piyasaya sürecekleri akıllı saati bu henüz ismi olmayan yeni işletim sistemi ile sunmayı planlıyor. Hayek'e göre yeni saat diğer giyilebilir teknolojik aksesuarlarla ve objelerle bağlantıya geçebilecek. Daha da önemlisi, cihaz daha fazla pil ömrü sunarak şarjlar arasında daha uzun süre çalışmasını sağlayacak ve verileri zaten piyasadaki akıllı saatlerden daha iyi koruyacak. Swatch ayrıca dünyanın en küçük Bluetooth çipini geliştirdiğini, saatler ve diğer nesneler için ideal olduğunu açıkladı.

iOS ve Android'in popülerliğini göz önünde bulundurursak, Swatch'ın işi oldukça zor. Ancak Hayek'e göre, Swatch'ın "küçük düşün" yaklaşımı daha iyi çalışacak, çünkü şirket giyilebilir cihazların en büyük problemini çözmeye çalışıyor: kısa pil ömrü. Yeni işletim sistemi şu anda Swiss Center for Electronics and Microtechnology tarafından geliştiriliyor.

Kendi akıllı saatlerini üretmesi dışında, Swatch yeni işletim sistemini üçüncü parti üreticilere de sunmaya gönüllü. Hayek ayrıca şirketin daha fazla bilgi için 100'den fazla talep aldığını, ve bu taleplerin çoğunun Android ve iOS'a bağımlı olmak istemeyen küçük Silikon Vadisi şirketleri olduğunu açıkladı.

Okuyucu Yorumları