SwiftKey yeni bir klavye daha sunuyor...

Popüler klavye uygulaması SwiftKey, doğru emoji'yi bulmanızı sağlayacak yeni uygulamasını ortaya çıkardı!

SwiftKey'den emoji klavyesi

Doğru kelimeyi bulmaya zorlandığınızda veya uğraşmak istemediğinizde, emojileri kullanarak hislerinizi ve düşüncelerinizi iletmek çok daha kolay olabilmekte. Ancak bazı durumlarda, doğru emojiyi bulmakta da zorlanabilirsiniz ve SwiftKey'in yeni Swiftmoji uygulaması, bu noktada devreye girerek doğru yüzler, şekiller veya parmağı size önermekte.

Swiftmoji, popüler klavye firmasının Microsoft tarafından satın alınmasından beri SwiftKey'in ürettiği ilk ürün olarak karşımıza çıkmakta. Swiftmoji, içerik ve "trendlere" dayanarak kullanıcılarına önerilerde bulunmakta. Her gün gönderilen tahmini altı milyar emojinin arkasındaki mantığı bulmak için de Swiftmoji, SwiftKey Keyboard'un tahmini yazılar ve otomatik düzeltme özelliklerinin çalışmasını sağlayan yapay zekayı kullanacak.

Uygulama, emoji trendlerini herkesin ulaşabildiği verilerin yanı sıra, kullanıcıların paylaşmayı tercih ettiği anonim verileri de kullanarak belirleyecek. SwiftKey sözcüsü Nicky Buff-Thanos, bu işlemin çok büyük bir kısmının AI tarafından yapıldığını söylemekte. Ancak bazı tahminlerin Twitter gibi kamuya açık kaynaklardan gelmesinden dolayı, istenmeyen veya tehditkar trendlerin ortaya çıkması mümkün ve bu yüzden de firma, bu emojilerin önerilmesini engellemek için ortaya ciddi bir çaba koymuş durumda.

SwiftKey, Swiftmoji'nin verilerinin düzenli olarak güncelleneceğini ve en son emoji akımlarını takip edeceğinin garantisini vermekte. Swiftmoji uygulamasının kendisi ise iOS için bir klavye eklentisi ve Android için tamamen yeni bir klavye olarak çalışmakta ve üçüncü parti mesajlaşma uygulamalarını desteklemekte.

Okuyucu Yorumları