Switch ve Zelda'dan Şaşırtıcı Rakamlar!

Nintendo, yeni konsolu Switch için ilk satış rakamlarını, yüzünde büyük bir gülücükle açıkladı. Ama asıl ilginç haber, yeni Zelda oyunundan geldi!

Switch ve Zelda'dan şaşırtıcı rakamlar!

Nintendo, yeni konsolu Switch'in, şimdiye kadar piyasaya sürdüğü konsollar arasında en hızlı satılan konsol olduğunu açıkladı. Japon oyun devinin açıklamasına göre, Mart ayı sonunda piyasaya sürülen Switch sayısı, 906.000 adetti.

Nintendo, yeni bir konsolun piyasaya sürüldüğü geleneksel zamanların dışında bir tarihte, yani Mart ayında Switch'in raflara çıktığını hatırlatıyor ve yakalanan satış başarısının buna rağmen gerçekleştiğinin altını çiziyor. Şirket, talebe karşılık vermek için, üretim konusunda sıkı çalıştığını ve daha fazla üretim yapabilmek için önlem aldığını söylüyor.

Daha da ilginç olan, yeni Zelda oyunu Breath of the Wild'ın Switch sürümünün, konsoldan fazla satılmış olması. Oyunun sadece Switch sürümü, Mart ayı sonu itibarı ile 925.000 adet satılmış durumda. Nintendo'ya göre aradaki 19.000'lik fark, henüz Switch almamış olanların, fırsatları kaçırmamak için ellerini çabuk tutma isteklerinden kaynaklanıyor. Başka bir deyişle, konsola sahip olmayanlar da, Nintendo'ya göre oyunu satın alabiliyor.

Okuyucu Yorumları