Switch'e Windows 10'u Getirme Çabası

Nintendo'nun popüler konsolu Switch, resmi olmasa da Windows 10 desteği kazanabilir!

Switch'e Windows 10 yolu göründü!

Windows 10'u – ya da en azından Microsoft'un işletim sisteminin ARM sürümünü – Nintendo Switch üzerinde çalıştırmak ister miydiniz? Resmi olmayan bir projeye sayesinde bu mümkün olabilir.

Bu çaba, daha önce Raspberry Pi'ye Windows 10 ARM'ı getirme üzerinde çalışan geliştiricilerden biri tarafından yönetiliyor.

Buradaki ayrıntı, Windows 10 ARM'ın şu anda Nintendo'nun konsolu üzerinde çalışmıyor olması ancak geliştirici Ben, bir miktar çaba ve bug onarımıyla sistemi çalışır hale getirebileceklerini düşünüyor. Ben, gerekli olan ana çabanın "bellek alanları çözümü" üzerinde olduğunu ve projenin "çok miktarda temizlik ve bug çözümü, ek ACPI ve USB çalışması gerekli olduğunu" söylüyor.

Her ne kadar bu gelişim dikkat çekici ve etkileyici olsa da, bu konsept büyük ihtimalle "gerçekten kullanışlı" yerine "havalı" kategorisine girecek. Windows 10 sayesinde Switch üzerinde Office kullanmak gibi bazı avantajlar elde edilebilir ancak bunların ne kadar kullanışlı olacakları ayrı bir tartışma konusu.

Kaldı ki performansın yüksek olma ihtimali pek yok ve işlem gücü gerektiren bir şey yapmaya çalıştığınızda, bu iyice hissedilir olacaktır. Ayrıca çalışmanın henüz ilk aşamalarında olduğunu unutmamak gerekiyor.

Okuyucu Yorumları