Sybase: Gerçek Zamanlı Veri Hizmetleri

Sybase Gerçek Zamanlı Veri Hizmetleri, zaman kritik faaliyetleri heterojen veritabanlarından mesajlaşma mimarilerine aktarmaya yönelik ilk çözüm olarak gösteriliyor. Bu çözüm, özellikle sermaye piyasalarında faaliyet gösteren kuruluşlar açısından önem taşıyor.

Sybase: Gerçek Zamanlı Veri Hizmetleri

Kurumsal altyapı ve mobil yazılım çözümleri sunan Sybase, Gerçek Zamanlı Veri Hizmetleri çözümüyle, karar vericilere, sürekli değişen faaliyetlerden anında haberdar olma imkanı sağlıyor. Alanında bir ilk olarak gösterilen bu çözümle, heterojen veritabanları ve mesajlaşma mimarileri arasında bilgi alışverişi sağlanıyor. Bu da toplu işlem ya da yoklama süreçlerinin neden olduğu gecikmeleri ve sistem performansındaki bozuklukları önlüyor. Sybase Gerçek Zamanlı Veri Hizmetleri, özel kodlar gerektirmiyor ve operasyonu aksatmıyor. Ayrıca, iş kritik veriler değiştiğinde, bilgilerin, Sybase Adaptive Server Enterprise (ASE), IBM DB2, Microsoft SQL Server ve Oracle gibi belli başlı veritabanları tarafından kuruma iletilmesini olanaklı kılıyor. Sybase çözümünün bu fonksiyonları, borsalar, aracı kurumlar, vadeli işlem şirketleri, ürün borsaları, içerik ve haber sağlayıcılar gibi, özellikle sermaye piyasalarında faaliyet gösteren kuruluşlara önemli avantajlar sunuyor.

Sybase Türkiye Genel Müdürü Levent Şensezgin, şirketlerin, gerçek zamanlı faaliyet verilerini kullanılabilir hale getirmenin yollarını aradıklarını; ama bugüne kadar sunulan çözümlerin masraflı, gereksiz ve özel kodlu olduğunu söylüyor. Gelecekte, veritabanını bilgi zincirinin proaktif bir parçası haline getiren ve heterojen veri merkezlerinin karmaşıklığıyla başa çıkabilen çözümlerin cazip olacağını ifade eden Şensezgin, proaktif veritabanları ve mesajlaşma sistemleri arasındaki arayüzleri basitleştiren çözümlerin, faaliyet duyurularına yönelik birtakım gereksiz uygulamaların yazılmasını önleyeceğini de sözlerine ekliyor.

Çokyönlü Fayda

Sybase Gerçek Zamanlı Veri Hizmetleri ile, faaliyet bilgilerinin, çoklu sistemlerden alınıp doğrudan mesaj veriyoluna aktarılması; böylece, birden fazla veri kaynağından gelen temel operasyonel verilerin, bir bütün halinde ve gerçek zamanlı olarak görüntülenmesi mümkün oluyor. Bakımı masraflı olan gereksiz uygulamalar ortadan kaldırılarak gerçek zamanlı uyarı ve duyurular üretilebiliyor. Değişen verinin hemen tespit edilebilmesi sayesinde, güvenlik ve/veya düzenleme ihtiyaçlarını karşılamak üzere denetleme yapmak kolaylaşıyor.

Heterojen veritabanları ve mesajlaşma altyapıları için sunulan Sybase Gerçek Zamanlı Veri Hizmetleri desteğiyle, veriler, bir mesajlaşma altyapısında, proktif olarak, daha az maliyetle ve daha kolay bir yöntemle yayınlanabiliyor. Mevcut uygulama ya da özel kodlamada değişiklik yapılması gerekmiyor. Operasyonel performans korunuyor. Kaynak veritabanına hiçbir etkide bulunulmadan, heterojen veritabanı sistemlerinden faaliyet bilgisi toplanabiliyor. Bilgi bağlantıları iyileştirilebiliyor. Faaliyetler, karar vericiye ulaşmadan önce, analitik ya da tarihsel bilgiyle zenginleştirilebiliyor.

Sybase Gerçek Zamanlı Veri Hizmetleri, veritabanı sunucularının, faaliyet tabanlı iş süreçlerinde proaktif rol üstlenmesini sağlayarak işletmelerin “bilgi gecikmeleri” sorununa çözüm getiriyor; çünkü bu sunucular, bütün bilgi teknolojisi sistemlerinin çekirdeğini oluşturuyor. Sybase çözümü, maliyetleri düşürüyor; operasyonlara ise herhangi bir olumsuz etkide bulunmuyor. Bunun da nedeni, kolay entegre edilen, açık standartlara dayalı teknolojileri temel alması ve veritabanı sunucuları ile mesajlaşma altyapıları arasında köprü kurabilmek için gereken özel kodlamayı ortadan kaldırması.

Yeni Sybase ASE Çıktı

Sybase Gerçek Zamanlı Veri Hizmetleri’ne paralel olarak, Sybase ASE’nin yeni versiyonunun çıktığı da duyuruldu. Sybase ASE 12.5.2, performansı, güvenilirliği ve kapasiteyi artırırken, kaynak ihtiyacını azaltıyor ve yüksek performanslı Gerçek Zamanlı Veri Hizmetleri için entegre veritabanı desteği sunuyor. Ayrıca, aşağıdaki başlıkları içeren, operasyonel ve güvenlikle ilgili yeni özelliklere sahip bulunuyor:

• Daha iyi uygulama performansı için, akıllı SQL önbellek
• IPv6, Kerberos, Pluggable Authentication Module (PAM) ve Active Directory desteğiyle, iyileştirilmiş güvenlik
• Daha fazla Linux performansı ve ölçeklenebilirlik için, iyileştirilmiş bellek yönetimi desteği
• Daha hızlı uygulama geliştirme için, geliştirilmiş Web hizmetleri ve XML desteği
• Veritabanı yedekleme sıkıştırma ve şifre korumalı yedekleme desteği

Sybase Gerçek Zamanlı Veri Hizmetleri ve Sybase ASE 12.5.2, Mayıs ayında pazara sürülecek.

Okuyucu Yorumları