Symantec bedava antivirüslere fena saldırdı!

Symantec MS'in bedava antivirüsü Security Essentials hakkında öyle sözler söyledi ki...

Antivirüs kavgası başladı!

Microsoft Security Essentials'ın beta sürümünün yayınlanmasıyla birlikte Symantec gibi antivirüs geliştiricileri telaşlandı. Microsoft'un ücretsiz olarak kullanıcılara sunduğu yazılımın amacı Windows'u daha güvenli bir işletim sistemi haline getirmek.

Security Essentials'ın antivirüs konusunda tecrübeli olmayan ve seçim yapmakta zorlanan kullanıcılar ve ekstradan antivirüse para harcamak istemeyenler için yeni bir alternatif olması aslında güzel bir gelişme. Üstelik Microsoft bu hamlesiyle kullanıcılardan genellikle olumlu tepkiler aldı.

Ancak Symantec'in Tüketici Ürünleri ve Çözümler Asya-Pasifik Ürün Menajeri David Hall bu konu hakkında pek iyi şeyler düşünmüyor. Hall'un sadece Microsoft Security Essentials'a değil, genel olarak bedava antivirüs yazılımlarına saldırdığı açıklaması şu şekilde: "Bu modern çağda bedava antivirüslere güvenemezsiniz. Sisteminizi temiz tutmak ve kimlik hırsızlığından korunmak için gereken korumayı bedavaya alamazsınız. Microsoft'un bedava ürünü basitçe raflardan çektikleri OneCare'in kırpılmış hali. Tüketicilerin daha az değil, daha çok korunmaya ihtiyacı var."

CHIP Online'ın Microsoft Security Essentials incelemesi için tıklayın...

Sert açıklamaya tepki yağdı...

Sert açıklamaya tepki yağdı...
Kullanıcılar Norton 2010'a yeni bir şans verecek mi?

Bu sözlerinin ardından firmasının ürününü öven Hall'un bu tavrı güvenlik forumlarında kullanıcılardan tepki çekti. Elbette bedava antivirüs yazılımlarını beğenmeyen ve Hall'un görüşlerini paylaşan kullanıcılar da var. Ama sesleri bedava antivirüs yazılımlarından memnun olan ve destekleyenler kadar yüksek değil. Bir çok kullanıcı, Hall'un bedava antivirüsler hakkında söylediklerinden memnun değil.

Tepki gösteren yorumlar sürüp gidiyor. Anlaşılan ücretsiz antivirüslere saldırmak Symantec'e beklediğini vermedi. Symantec'in altyapısı değişen yeni antivirüsü Norton AntiVirüs 2010 henüz beta aşamasında, bakalım kullanıcıların bu yeni sürüme tepkisi ne olacak.

CHIP Online'ın Microsoft Security Essentials incelemesi için tıklayın...

Okuyucu Yorumları