Symantec, gelecek 5 yıla damgasını vuracak!

Information Security Dergisi, 2003-2008 yılları arasında güvenlik pazarını en çok etkileyecek firmanın Symantec olacağını duyurdu. Fortune Dergisi de Fortune 500’deki 454 şirketin Symantec ürünleri kullandığını açıkladı.

Symantec, gelecek 5 yıla damgasını vuracak!

Bilgi teknolojileri güvenliği sektörünün önde gelen yayınlarından olan Information Security, 2003-2008 yılları arasında güvenlik pazarını en çok etkileyen firmanın Symantec olacağını açıkladı.

Dergi’nin Genel Yayın Yönetmeni Andrew Briney, birkaç yıl içinde Symantec’in birkaç yüz milyon dolarlık bir şirketten 1.87 milyar dolarlık bir şirkete dönüştüğünün altını çizerek, Symantec’in önümüzdeki beş yıl için oluşturduğu vizyona dikkat çekti. Briney, Symantec’in büyük kurumlarda güvenlik politikalarından, farklı platformlar üzerinde konfigürasyon yönetimine, heterojen donanımların yönetiminden kütük, alarm ve verilerin konsoldasyonuna kadar ‘Entegre Güvenlik Yönetimi’ yaklaşımını ön plana çıkarttığını ifade ederek küçük ve orta ölçekli kurumlar içinse tüm güvenlik fonksiyonlarını içinde barındıran ‘tak çalıştır’ donanımları önerdiğini, ev kullanıcıları içinse antivirüs programları olduğu kadar kişisel güvenlik duvarı uygulamalarının da kullanılması gerektiğini savunduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz mali yılını 1.87 milyar dolar gelirle kapatan Symantec’in hisse senetleri 2003 yılı içinde %70 değer kazandı. Standart and Poors’un en yüksek değer artışına sahip firmalardan oluşan ilk 500 listesinde yer alan 12 yazılım firmasından biri olan Symantec, bu firmalar arasında da 5. sırada bulunuyor. Ayrıca Fortune Dergisi tarafından ABD yazılım pazarının en büyükleri listesinde 8. sırada yer alan Symantec, aynı derginin tüm sektörlerde en hızlı büyüyen firmalar sıralamasında 24. sırada bulunuyor.

111 yeni teknoloji patentine sahip olan Symantec gelirlerinin % 14’ünü araştırma geliştirmeye ayırıyor.

Symantec AntiVirus, Virus Bulletin tarafından yapılan testlerde tekrarlanması güç bir rekora imza atarak, 17 yıldır üst üste virüsleri %100 tespit etme başarısını gösterdi. (Virus Bulletin www.virusbulletin.com 3/04)
Dünyanın önde gelen 10 dizüstü bilgisayarı üreticisinden 9’u Symantec ürünlerini de bilgisayarlarıyla birlikte sunarak, Symantec’in taşınabilir bilgisayar pazarındaki payını %76.5 olmasını sağlıyor.

2003 yılı içinde tahmini 36 milyon PC ile birlikte satılan Symantec ürünleri, 3 yıldır üst üste VAR Business Dergisi tarafından düzenlenen anketlerde iş ortakları tarafından beş yıldız alıyor. (VARBusiness 3/10/04)

Dünya çapında 20.500 iş ortağı bulunan Symantec yine aynı Dergi tarafından ikici kez en başarılı güvenlik yönetimi şirketi seçildi. (VARBusiness 8/27/03)

Dünya çapında 120 milyon sistemde çalışan antivirüs çözümlerinden gelen verileri toplayan Symantec, Fortune 500’de yer alan firmaların 454’ü tarafından kullanılıyor. (Fortune Magazine 4/5/04) Amerika’daki en büyük 39 ticari bankadan 38’i, dünyadaki en büyük 15 ticari bankadan 10’u, yine dünyadaki en büyük 15 komünikasyon firmasından 13’ü ve de dünyadaki en büyük 7 havayolu şirketinin tümü Symantec ürünlerini kullanıyor.

Okuyucu Yorumları