Symantec: Her 100 e-mail'in 66'sı spam!

Norton ürünleriyle tanınan ve bilgi teknolojisinde dünyanın önde gelen firmalarından Symantec tarafından yapılan spam araştırması, son bir yılda spam e-mail’lerin oranının yüzde 54’ten yüzde 66’ya ulaştığını ortaya çıkardı.

Symantec: Her 100 e-mail'in 66'sı spam!

Günde yüzlerce spam e-mail, e-posta kutularınızı kullanılmaz hale getirirerek, internet kullanıcılarının kabusu olmayı sürdürüyor.

Spam e-mail’lerin yüzde 85’i İngilizce yazılırken, yüzde 63.2’si tüm dünyaya Kuzey Amerika’dan gönderiliyor. İşte Symantec’in araştırmasının çarpıcı sonuçları.

E-Posta kutumuza istemeden gelen e-mail(spam)’ler her geçen gün artıyor. 2003 yılının nisan ayında toplam e-mail’lerin yüzde 46’sını oluşturan spam’lerin oranı eylül 2004’te yüzde 66’ya yükseldi. Norton’un üreticisi Symantec tarafından dünya genelinde yapılan spam araştırması, sürekli artış halindeki spam’lerin önlem alınmadığı takdirde uzak olmayan bir gelecekte e-postaları kullanılmaz hale getirme riskine dikkat çekiyor.

Spam’lerin yüzde 5’i dolandırıcılardan geliyor

Eylül 2004’te spam’lerin çoğu (%23) ürün duyurusu olarak posta kutumuzu doldururken, ikinci sırayı % 17 ile finans üçüncü sırayı ise %16 ile seks içerikli duyurular aldı. Dördüncü sırayı ise % 10 ile tuzak amaçlı oyunlar ve sağlık alanında faaliyet gösteren firmaların reklam duyuruları paylaştı. Dolandırıcıların yolladığı spam e-mail’lerin oranı da % 5 gibi oldukça yüksek bir rakam.

Spam’lerin çoğu Kuzey Afrika’dan gönderiliyor

Symantec’in spam araştırmasının sonuçlarından bir diğeri ise spam’lerin yüzde 85’inin İngilizce yazılıyor olması. Spam’lerin gönderildiği kıtalara bakıldığında ise Kuzey Amerika % 63.2 ile lider durumda. O’nu % 22.8 ile Asya izlerken, Avrupa % 10.3 ile üçüncü sırada yer aldı. Güney Amerika, % 1.9 ile dördüncü, Avustralya ise % 1.7 ile beşinci oldu. Kıtalar arasında sonunculuğu ise % 0.1’lik oranla Afrika elde etti. Dünya genelinde 1.000 spam’den sadece 1’i Afrika kıtasından gönderildi.

Okuyucu Yorumları