Symantec: Tehdit ve Açık Yönetiminde Yeni Bir Prog

Symantec, Yeni Danışmanlık Hizmetiyle Gerçek Zamalı Küresel Tehdit İstihbaratı Desteğini de Sağlayarak Kurumların BT Riskini Azaltıyor.

Symantec: Tehdit ve Açık Yönetiminde Yeni Bir Prog

17 Temmuz 2006 İstanbul- Symantec; güvenlik danışmanlığındaki uzun yıllara dayanan uluslararası deneyimini global tehdit istihbaratıyla bütünleştirerek sunduğu “Symantec Tehdit ve Açık Yönetimi Programını” duyurdu. Söz konusu programla müşterilerin güvenlik yönetimlerine destek sağlamanın yanısıra güvenlik açısından kritik olayların oluşmasının da önlenmesi hedefleniyor.

Enterprise Strategy Group yöneticisi Jon Oltsik kurumların tüm iş akışlarını ciddi biçimde risk altına alan güvenlik tehditlerinin hızla arttığına dikkat çekerek, güvenlik gereksinimlerini değerlendirip buna uygun planlama yapabilmeye ve böylelikle tehditlere karşı etkin biçimde cevap verebilmeye imkan sağlayan araçlara güvenlik yöneticilerinin duyduğu ihtiyacın altını çizdi.

Symantec Global İstihbarat Ağı’ndan yararlanan Symantec Tehdit ve Açık Yönetim Programı kapsamında, müşterilere, bilinen açıklara ilişkin gerçek zamanlı bilginin yanı sıra BT ortamlarını proaktif olarak nasıl koruyabileceklerine yönelik rehberlik de sağlanıyor. Söz konusu programa dahil olan müşteriler, tehditlere karşı kendi sistem açıklarını değerlendirebilecek, alabilecekleri önlemleri öncelendirebilecek, risk seviyelerine göre planlar geliştirebilecekler. Böylelikle iş sürekliliğinin sağlanmasına da önemli bir katkı sağlanacak, operasyonel etkinlik, sistemlerin ve çalışanların kesintisiz çalışabilirliği artırılacaktır.

Symantec Global Hizmetler ve Destek Grubu Başkan Yardımcısı Greg Hughes ise bu programın, tehditlerin hızla değiştiği bir ortamda müşterilerin kendileri için kapsamlı bir strateji geliştirmelerine ve dolayısıyla da BT risklerini minimize edebilmelerine imkan sağladığına dikkat çekti.

Symantec Tehdit ve Açık Yönetim Programı, uzun yıllar boyunca büyük kurumlara güvenlik tehditleri ve sistem açıkları konusunda verilen hizmetlerin birikimiyle oluşturulmuş bir dizi danışmanlığı içermektedir. Program çatısını şu dört ana başlık oluşturmaktadır:

Değerlendirme: Kurumların var olan tehdit ve açıklara karşı durumu bir raporla değerlendirilirken, proaktif koruma sağlanarak risklerin nasıl en aza indirilebileceği konusunda da önerilerde bulunulur.

Tasarım: Müşterinin gereksinimlerine göre, bütçe ve risk dengesi sağlanarak Symantec Tehdit ve Açık Yönetim Programının çerçevesi tasarımlanır.

Uygulama: İleri düzeyde uyarı sistemini, açıklara, zararlı kodlara ve yamalara, ilişkin bilgi bazını, iş akışlarını ve zengin özelliklere sahip raporlama motorunu açık kaynak kodu üzerinde bir araya getiren teknoloji altyapısıyla hazırlanan tasarım, hayata geçirilir.

Yönetme: Tehdit ve açık yönetimi konusunda görev yapacak çalışanın yetiştirilerek hazırlanması ve bu pozisyonun kurum yapısında etkin biçimde pozisyonlandırılması uygulama çalışmaları içinde yer alır. Söz konusu çalışan kurum bazında tehditlere karşı alınacak aksiyonları koordine etmektedir. Bu pozisyon için bir kurum çalışanı Symantec tarafından eğitilebilir ya da bir Symantec danışmanı kurumda bu pozisyonda görevlendirilebilinir.

Symantec Tehdit ve Açık Yönetimi Programı, Kuzey Amerika ( ABD & KANADA) ve EMEA bölgelerinde Symantec Global Danışmanlık Hizmetleri aracılıyla sağlanıyor.

Okuyucu Yorumları