Symantec tehlikeli iki virüs konusunda uyardı

Symantec, bu hafta ortaya çıkan iki yeni virüs konusunda bilgisayar kullanıcılarını uyardı. W32.Zotob.E ve W32.Esbot.A adlı iki virüsün Microsoft Windows Plug and Play Service açığından yararlandığı açıklandı.

Symantec tehlikeli iki virüs konusunda uyardı

Her iki virüsün de tehlike seviyelerini 5 üzerinden 3 olarak açıklayan Symantec Güvenlik Yanıt Merkezi, ThtreatCon alarm seviyelerini ise 4 üzerinden 2 olarak belirledi.

Symantec uzmanlarının gerçekleştirdiği analizler sonucunda Zotob.E nin sadece Windows 2000 sistemlerini etkilediği belirlendi. Diğer Windows sistemleri (Win95/98/ME/NT4/XP) ise tehdit için sadece taşıyıcı olabiliyor ancak kendileri etkilenmiyor. Söz konusu açıkları kullanan bu tehditler, bilgisayarlar üzerinde bir arka kapı oluşturarak, uzak noktadaki bir saldırganın bilgisayara izinsiz giriş yapabilmesini sağlayabiliyor. Etkilenen sistemler ise tekrar açılamayacak şekilde kapanabiliyor.

Symantec Güvenlik Yanıt Merkezi yöneticilerinden Oliver Friedrichs, bilgisayar kullanıcılarını sistemlerini tehditlerden korumak için güncelleme yapmaları ve açıkların yamalarını uygulamaları konusunda uyardı.

Symantec Güvenlik Yanıt Merkezi uzmanları, her iki tehditten etkilenen bilgisayarlar için tamir aracı geliştirdi. Bu aracı indirmek ya da tehditlerle ilgili daha detaylı bilgi almak için http://securityresponse.symantec.com Web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları