Symantec, Türkçe Norton Antivirüs’ü çıkardı

Symantec Türkiye, İstanbul’da düzenlediği bir basın toplantısıyla Türkçe Norton Antivirüs’ü tanıttı. Norton Antivirüs, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en çok tercih edilen antivirüs programı olma özelliğini koruyor.

Symantec, Türkçe Norton Antivirüs’ü çıkardı

Symantec Türkiye Genel Müdürü Gökhan Say toplantıda yaptığı konuşmada, Symantec’in bu ürünle Türkiye’ye olan bakışını gösterdiğini ifade ederek, ‘ADSL ile birlikte İnternet güvenliğinin daha da büyük bir önem kazandığı günümüzde kullanıcıların daha kolay kullanabileceği ürünleri sunmayı amaçlıyoruz. Türkçe Antivirüs, bu alandaki çalışmalarımızın ilk ürünü ve bundan büyük bir heyecan duyuyoruz’ dedi.

Bugün İnternet saldırılarının yüzde 75’inin virüslerden kaynaklandığını hatırlatan Gökhan Say, güvenliğin artık ‘olmazsa olmaz’ bir noktaya geldiğine işaret etti. Say, İnternet’te yaşanan tehditlerle ilgili çarpıcı rakamlara yer verdiği konuşmasında, son altı ayda 4.490 adet virus çıktığını bu rakamın bir önceki altı ayda sadece 900 olduğunu söyledi. Yine son altı ayda ortaya çıkan güvenlik açığı sayısının 1.300’e ulaştığını kaydeden Symantec Türkiye Genel Müdürü, Türkiye’nin saldıran ülkeler sıralamasında 26’ncı sıradan 7’nci sıraya yükselmesini de hacker saldırılarında Türkiye’deki İnternet kullanıcılarının bilmeden aracılık yapmasından kaynaklandığını açıkladı. Gökhan Say, Türkiye’de yaşanan bu olumsuzluklara rağmen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Bill Gates’le buluşmasında İnternet güvenliğini dile getirmesinden, Gates’in de buna karşılık Başbakan’a Norton Antivirüs hediye etmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

IDC verilerine göre dünyanın dördüncü büyük yazılım şirketi olan Symantec, hem kişisel hem de kurumsal tüm güvenlik ürün ve hizmetlerini sunuyor.

Okuyucu Yorumları