Symbian için ölüm fermanı!

Nokia - MS ortaklığından sonra Symbian'a ne olacak? Sanırız pek de iyi şeyler olmayacak...

Symbian için ölüm fermanı!

Geçtiğimiz haftalarda ortaklıklarının resmiliğini ilan eden Nokia ve Microsoft, Windows Phone 7 işletim sistemi yüklü telefonlar yapmak için anlaşmıştı. Bu durum, Nokia'nın meşhur işletim sistemi olan Symbian'ın kullanıcılarını biraz tereddüde düşürse de Nokia'nın Symbian'ı "şimdilik" öldürmeyeceği kesinleşti. Ama bu "şimdilik" Symbian hayranları için hiç de iyi bir anlam içermiyor.

Önümüzdeki yıla kadar Symbian işletim sistemli telefonları satmaya ve onları güncellemeye devam edecek olan Nokia, bundan sonra Symbian tabanlı yeni bir telefon üretmeyeceklerini de belirtti. Bunun anlamı kibar bir şekilde Symbian'ın öleceği demekken, Symbian hayranları hâlâ umutlular.

Nokia Singapur, Malezya ve Brunei merkezlerinin genel müdürü olan Vlasta Berka, konu hakkında Nokia E7'nin lansmanı sırasında açıklama yaptı: "Akıllı telefon platformunda çizgimizin yönünü değiştirmemiz, bu platformun tamamen yok olacağı anlamına gelmiyor. Şu andaki kullanıcılarımıza, geliştiricilerimize, iş ortaklarımıza ve müşterilerimize karşı hâlâ sorumluluklarımız var. Symbian bizimle kalacak fakat sadece biraz kenara çekilecek."

Bu şekilde bir açıklamada bulunan Nokia'nın, Symbian'ı ne kadar kenara iteceğini zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları