Tableti bırak, phablet'e bak!

Akıllı telefon satışları roket hızında artarken, tabletlerin kaderi netbook'larla kesişmek üzere!

Tableti bırak, phablet'e bak!

Bağımsız araştırma şirketi IDC'nin yaptığı açıklamaya göre 2014 yılında şu ana kadar 254.4 milyon adet tablet sınıfına giren cihaz satıldı. Geçen sene bu sayı, 260.9 milyon olarak kayıtlara geçmişti.

IDC'ye göre tablet kullanıcıları, yavaş yavaş dev ekranlı akıllı cihazlara, yani phablet'lere geçiş yapıyor. 2014'ün ilk 3 ayında tedarik edilen akıllı cihaz sayısı geçen seneye oranla tam 2 kat arttı. Bunda HTC M8, Samsung Galaxy S5 gibi amiral gemilerinin satışa çıkmasının ve kullanıcıların bu ürünleri tercih etmesinin etkisi olabilir. Bir başka araştırma firması NPD'nin yayınladığı rapora göreyse, 2014'ün ilk 3 ayında tedarik edilen tablet oranı yüzde 5 düştü. Yani akıllı cihazların satışı artarken, tabletlerde düşüş yaşanıyor.

IDC'den Tom Mainelli, "Phablet'lerin yükselişinin nedeninin çoğu insanın yanında iki cihaz taşımama isteği olduğunu düşünüyorum. Çünkü artık büyük ekranlı phablet'ler ile, tabletlerle yapabildiğiniz işlemlerin tamamını yapabiliyorsunuz" diyor. IDC phablet'leri 5.5 inç'ten 7 inç'e kadar olan akıllı telefonlar olarak tanımlıyor.

Tüketicilerin tabletleri akıllı telefonlarından daha uzun kullandıklarını söyleyen Mainelli, kullanıcıların daha az sıklıkla tablet aldıklarını ve eski tabletlerini aile üyelerine verdiklerini vurguluyor. Bu da, tablet satışlarının düşmesinde ikinci bir etken olarak değerlendirilebilir.

Okuyucu Yorumları