Tabletler, dizüstünü geçecek mi?

Genellikle sadece bir ekrandan oluşan tabletler, bir gün dizüstünü alt etmeyi başarabilecekler mi?

Tablet dizüstünü geçecek mi?

NPD DisplaySearch'ün araştırmasına göre tablet üretimi, 2016'da dizüstü üretiminin önüne geçecek. Tahminlere bakılırsa cihaz sayısı 2012'de 347 milyon iken 2017'de 809 milyona sıçrayacak.

Bu büyümedeki en büyük etmen, Kuzey Amerika, Japonya ve Batı Avrupa gibi olgun pazarların ürünü kabul etmesi. 2012'de bu pazarlara yapılan sevkiyat, toplamın yüzde 66'sını oluşturuyor. Tahminlere göre 2017'ye kadar da bu rakam yüzde 60 civarında seyretmeye devam edecek.

NPD DisplaySearch analisti Richard Shim, "Özellikle olgun pazarlarda tüketicilerin mobil cihazlardaki ilgisi dizüstü bilgisayarlardan tabletlere kayıyor. Tablet ve dizüstü bilgisayarlar arasındaki ayırım o kadar keskin olmasa da, olgun pazarların tabletleri daha çabuk kabul etmesini bekliyoruz" diyor.

"Pazara yeni girenler ürünlerinin lansmanını genelde olgun pazarlarda yapıyorlar. Yeni ve çekici kullanım modelleri oluşturmak için gerekli hizmetler ve altyapı, olgun pazarlarda daha oturmuş durumda."

Shim tablet bilgisayarların hem tasarım, hem de performans açısından hızlı gelişeceğini düşünüyor.

"Tablet bilgisayarlarda çok çekirdekli işlemciler, sağlam işletim sistemleri, daha fazla uygulama ve daha iyi çözünürlüklü ekranlar bekliyoruz. Ayrıca dizüstü bilgisayarlar da, tabletlere karşı zayıf düşmemek için muhtemelen daha ince tasarımlar, yüksek çözünürlüklü ekranlar ve dokunmatik kumanda işlevleri sunacaktır."

Okuyucu Yorumları